Nedotknutelní (2011)

Velmi dobrý, přátelé a nebál bych se říci, že dokonce vynikající. Abych byl upřímný, tak podobnému typu filmů nikterak nefandím. Viděl jsem film Než si pro nás přijde a sice nebyl špatný, ale nebylo to úplně ono. Navíc nepatřím mezi diváky, kteří se u filmu rádi dojímají, protože si toho užiju dost v běžném životě:-) Nedotknutelní jsou výborný snímek v tom, že se naprosto neočekávaně zbavují klišé a především hrají na city. Jedním dechem ovšem dodávám, že tím správným způsobem. Nedotknutelní nejsou vyděračským filmem, jistě jsou moralitou, ale moralitou nenásilnou a v dnešní době jistě potřebnou.

Za úspěchem filmu stojí především skvěle vystavěný scénář a ten jde ruku v ruce se scénářem technickým. Snímek má moc hezky promyšlené záběry a prakticky mu nelze nic vytknout. To, co všichni tolik obdivujeme na hollywoodských produkcích, tedy bezchybné řemeslo je na tomto filmu zvládnuto na výbornou a film tak dokazuje, že naše kinematografie skutečně usnula na vavřínech. Když si vezmeme, že film se odehrává v minimálním počtu prostředí a přitom působí drahým a výpravným dojmem (což rozhodně nebyl) je jasné, že tvůrci opravdu umí.

V čem má film skutečnou sílu jsou herecké výkony. Oba pánové hrají na maximum a mají ohromné charisma. Osobně obdivuji proměny, kterými herci prochází v průběhu filmu. Dovednosti, které mě oslovily nejvíc nebudu jmenovat, protože bych musel prozradit určité dějové zvraty, a to bych nerad.

Zvraty v tomto druhu filmu nejsou samozřejmé a filmaři zde projevují velkou dávku filmové kombinatoriky. Jeden z nejlepších filmařů současnosti Jean Pierre Jeneut při natočení filmu Příliš dlouhé zásnuby velmi poctivě pracoval s retrospektivou a filmaři v Nedotknutelných sice takovou potřebu přímo nemají, ale v jedné scéně, kdy je třeba lámat chleba ukáží nebývalé množství invence.

Nedotknutelní jsou vynikajícím snímkem, který je dnes na databázi imdb.com v hodnocení skutečně mimořádně vysoko a pokud se podíváme na celosvětové tržby je to až neskutečné, kam se může malý film tohoto formátu vypracovat. Za sebe dodávám, že filmařům patří velké uznání a od nás vysíláme po internetu do vašeho počítače jen nejvřelejší doporučení ke zhlédnutí.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist