Nejlepší titulkové sekvence III

Pokaždé se náš nepravidelný seriál o titulkových sekvencí setkal s velkým ohlasem u čtenářů a vzhledem, že od posledního příspěvku uteklo už řadu měsíců, podívejme na výborné sekvence, co jsme ještě nepitvali.

Jen1

 

Společnost zabývající se vizuální přípravou filmů a reklam Picturemill, která patří mezi špičku v oboru spolupracovala s režisérem Tommy Wirkolou a producentem Kevinem Messickem na této výborné sekvenci k filmu Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. Kombinace animace, 3D grafiky i reálných ohnivých efektů působí výborným dojmem a přesně ladí k dobovému vyznění filmu.
http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

Drag me to Hell

A v děsivém ranku čarodějnictví ještě zůstaňme, protože titulková sekvence k Stáhni mě do pekla patří k mimořádně vydařeným úvodním sekvencím. Hudba Christophera Younga neztrácí nic ze své podmanivosti a výtvarné kreace ladí jak s filmem, tak s osobou režiséra Sama Raimiho.
http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

Brian De Palma - filmografie

 

V následující titulkové sekvenci k filmu Blow Out, která je trochu delší a obsahuje i představení hlavní postavy se vraťme do roku 1981. Režisér Brian De Palma se tentokrát kromě Hitchocka inspiroval také kamarádem Coppolou a klasikem Antonionim. Výsledkem je sekvence, která mladší ročníky obdivující nedávného Maniaka s vraždícím Elijahem Woodem z vlastního POV trochu překvapí. Úvodní grafika je dílem Richarda Greenberga, který vymyslel titulky k filmům jako Pravdivé lži nebo Vetřelec.

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

Joel Schumacher

 

Produkční firma Imaginary Forces’ stojí za úvodní sekvencí k přehlédnutému thrilleru 23 režiséra Joela SchumacheraJimem Carreym, který je netradičně v dramatické roli a je v ní mimochodem velmi dobrý. Sekvence obsahuje šplíchance krve, hrátky s typografií a především variace čísla 23.
http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

Související články na RealFilm.cz

Nejlepší titulkové sekvence II

Opening Credits: V zajetí démonů

Titulková sekvence Davida Finchera pro film Muži, kteří nenávidí ženy 

Titulková sekvence pro Bondovku Skyfall Sama Mendese

Zajímavé úvodní titulky podle redakce Realfilmu

Dnes na partnerském portále RealArts.cz

 

Versailles

Přidat komentář

TOPlist