R.I.P. Robin Williams

Mimořádný herec a skvělý komik byl včera nalezen ve svém domě v kalifornském Tiburonu a po prvotním ohledání tamějším koronerem je nabíledni jako příčina smrti sebevražda. Připomeňme si okamžiky jeho kariéry podle jeho filmů a videí, které máme na Realfilmu.

robin

Robin Williams se narodil v Chicagu v roce 1951 a vyrůstal na předměstí průmyslového Detroitu. Vystudoval prestižní Juilliard School v New Yorku a první ostruhy začal získávat svými hyperenergickými stand-up výstupy, kterým zůstal věrný po celou kariéru. Právě jeho mistrovství měnit hlasy, ohromná energie a vtípky na vlastní bohatou drogovou minulost vyvolávaly u diváků salvy smíchu.

 

Čekala ho také bohatá filmová kariéra a v devadesátých letech pozice jednoho z nejvíce vydělávajících herců, zejména díky megahitu Mrs. Doubtfire – Táta v sukni. Williams sice vynikal v komediích, ale největší úspěchy na plátně slavil v rolích, které čistokrevně komické nebyly. Právě tam byl vidět ten druhý Williams, charakterní herec zmítaný vnitřními démony. Filmy jako Společnost mrtvých básníků, Král rybář, Insomnia nebo Dobrý Will Hunting dokazují, jak vyjímečný herec to byl.

 

Nejslavnější nezávislé filmy 90. let

1997 – Dobrý Will Hunting

Christopher Nolan - filmografie

2002 – Insomnia

Final Cut (2004)

2004 – Final Cut

 

Udílení cen za celoživotní dílo od American Film Institute může být pro někoho docela drsné sousto. Zvláště pokud jste Robert De Niro a cenu předává Robin Williams. Video zde.

 

Stejné chvilky si užil i Al Pacino, kde Robin Williams předvedl skutečně skvělý komediální výkon a mohl tak vrátit Al Pacinovi lekci z Insomnie Christophera Nolana, která je titulním obrázkem k článku. Video zde.

 

Robin Williams – (1951 – 2014) 

Přidat komentář

TOPlist