Lovci hlav (2011)

Lovci hlav (2011)

Velmi kvituji akceptování filmového paradigmatu, kdy scenáristé dodržují pravidla klasického filmového vyprávění, to znamená, že do 25 minuty musíte znát jakým směrem se bude film ubírat a znáte všechny hlavní postavy. Americké paradigma je zkrátka geniálně vymyšlené a jsme na ně zvyklí.

Lovci hlav (2011)

Vraťme se ale k Lovcům hlav. Zvláště pak hereckému obsazení. Hlavní hrdina není přílišný sympaťák a chvíli jsme si k němu hledal cestu, ale ke konci jsem zjistil, že jsem se stal obětí odvážné hry tvůrců s divákovými sympatiemi celkově. Příjemným překvapením je bijec na vzestupu s hezkou tváří Nikolaj Coster-Waldau, který se dnes už řadí k solidnímu hollywoodskému importu. Jelikož jsem odjakživa spíš na blondýny, mile mě potěšil i pohled na dlouhonohou galeristku Synnøve Macody Lund a ve vedlejší roli se objeví i sympaťák Joachim Rafaelsen z ve filmu Happy Happy.

Lovci hlav (2011)

Lovci hlav je film s čistým pěkným vizuálem, který velmi dobře kamufluje, že nestál raketu a nabízí promyšlený gradující scénář s řadou nečekaných zvratů a velkou řadou WTF momentů, jež ale nevybočují z normy ideální podívané pro sobotní večer. Lovci hlav nejsou žádný art film, ale slušnou zábavou a v rámci nabídky evropských filmů poslední doby patří k nejlépe provedeným dílům

Realfilm doporučuje snímek ke zhlédnutí.

Trailer k filmu Lovci hlav:

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Jo Nesbø hovoří o knize Lovci hlav:

http://www.youtube.com/watch?v=MhPW_PsUZLQ

reklama světová klasika
Koupit ZDE ↓

Tištěná verze
http://www.kosmas.cz/knihy/168427/slavna-svetova-filmova-klasika/

E-book
http://knihy.idnes.cz/slavna-svetova-filmova-klasika.html

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist