Černí koně oskarové sezóny

Už zbývá jen pár týdnů ke kvalifikaci na letošní Oskary a letos je docela zajímavé sledovat, že nejžhavější favorité se už během roku divákům představili. Realfilm.cz je samozřejmě sleduje a kdopak patří mezi nejvážnější kandidáty?

Boyhood_Reel01_12.5_121013_VT01_LRA01_[4]_0001

Mnohaletý opus Chlapectví (RECENZE), který natočil guru nezávislých Richard Linklater patří mezi nejvážnější kandidáty hned v několika kategoriích a ostatně není se čemu divit. Soustředěná filmařina, která boří veškerá tabu ve filmové branži, počínaje obsazením neznámých herců, dětí i skutečností, že producent režisérovi radil, jak obejít pravidla filmové podívané, aby se nedostal do nesnází.

birdman1

Dalším mistrem v těžké váze je snímek Birdman (PREVIEW) o poslední šanci dříve slavného filmového herce uspět na divadelních prknech, které si bere na paškál svět comicsů a umění. Obsazení je hvězdné, Michael Keaton patří mezi vážné kandidáty na Oskara a režisér je ve vrcholné formě.

gone girl

Z výrazně klasičtějších vod filmových podívaných je mistrovský thriller Zmizelá (RECENZE) Davida Finchera, který bude v hlavních kategoriích figurovat minimálně v nominacích na scénář a ženském hereckém výkonu v hlavní roli pro Rosamund Pike.

Interstellar05

A vynechat bychom neměli ani mezihvězdný spektákl Interstellar (RECENZE), kde Christopher Nolan předvedl, že je jedním z nejlepších filmových vypravěčů posledních let. Nolanovi však škodí přesně to, co škodilo ostatním režisérům jeho váhové kategorie, kde se může směle měřit se Stanley Kubrickem, Ridley Scottem a Martinem Scorsesem. Všichni čekají na jeho „absolutní“ majstrštyk a bohužel ho často přehlédnou.

carrie rem 1

Sázkové kanceláře mají letos jasno v tom, že Oskara za hlavní roli dostane Julliane Moore za roli alzheimerem postižené matky od rodiny v dramatu Still Alice (PREVIEW). Celkem komorní snímek se dostal do pozornosti médií před pár dny, když skupina hackerů napadla studio Sony a získala v HD kvalitě aktuální vánoční hity studia určené na trh. Další závažný pirátský útok po ekonomické likvidaci trojky Postradatelných už vyšetřuje FBI.

American-Sniper1

A bez šancí není ani novinka Clinta Eastwooda American Sniper (PREVIEW) s Bradley Cooperem, kterou zatím vidělo jen pár vyvolených a ohlasy jsou velmi nadšené.

Přidat komentář

TOPlist