Nejmocnější producenti světa VIII: David Heyman

Já, legenda (2007)

Heyman pomohl na svět také filmu Já, legenda, který se připravoval téměř dvě desetiletí a soudě dle ohlasů, výsledek uspokojil jak fanoušky knihy, tak početné návštěvníky kin.

 

O tom, že Heyman dává vzniknout i svým srdcovkám, svědčí kritikou mimořádně ceněné drama Chapec v pruhovaném pyžamu. Heyman jako potomek židovské rodiny, která přežila holocaust se v dramatu o přátelství dvou dětí, a to židovského chlapce v koncentračním táboře a syna dozorce zcela jistě i osobně realizoval.

millers11

Ve stejném roce pak natočil mou oblíbenou komedii Yes ManJimem Carreym o nudném chlapíkovi, který nakopne svůj život tím, že musí na všechno odpovídat ano. Zdařilá komedie, která obsahuje i parodické scény na Harryho Pottera je milá a trhlá tím správným nefekálním způsobem. Heyman se ke komediálnímu žánru vrátil ještě jednou, a to v hitu Millerovi na tripu.

gravity-4

Nejtěžším oříškem v éře popotterovské, která však začala ještě v době natáčení fantasy série bylo, když Heymanovi zavolal jeho kamarád Alfonso Cuarón, že napsali se synem synopsi pro vzrušující sci-fi Gravitace. Heyman byl nadšený, studio Warner Bros okamžitě uvolnilo přes 40 milionů dolarů a vše vypadalo bezvadně. Drobným problémem se ukázalo, že se musela vymyslet celá technologie pro natočení tohoto unikátního spektáklu. Cuarón tak strávil několik let nad správným uchopením celého filmu a sladkou odměnou bylo 7 oskarů pro výsledný film, včetně Oskara za režii a střih pro Alfonse Cuaróna. Heyman však nakonec svou nominaci za nejlepší film neproměnil, protože sošku za nejlepší film získal snímek 12 let v řetězech.

 

V současnosti kina hrají jeho film o plyšákovi Paddington, ale jeho nejzajímavějším želízkem v ohni je velmi očekávané drama schopného režiséra Dereka Cianfrance (Za borovicovým hájem) s názvem The Light Between OceansMichaelem Fassbenderem a Rachel Weisz, které půjde do kin už letos.

 

David Heyman je producent, který se nevyhýbá rozhovorům a o filmech rád promlouvá i s filmovými weby. Co je na něm sympatické je skutečnost, že kromě toho, že jeho filmy vydělávají ohromné prostředky, stále neztrácí vášeň pro film a spolupráci s dobrými režiséry. V tom se docela zásadně liší od ostatních producentů v naší rubrice.

 

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist