Sundance 2015 zveřejnil svůj výběr

Festivalů neustále přibývá, ale Redfordova značka Sundance patří k trvalkám, která si potrpí na kvalitu a vybírá z ohromného množství přihlášených snímků. Představme si zajímavé premiéry a možná objevy nadcházející sezóny.

sundance_logo

Pokud očekáváte s napětím výsledky letošních Oskarů, tak vězte, že hned dva adepti na nejcennější sošku za nejlepší film Chlapectví a Whiplash, putovali do ztemnělých sálů právě ze Sundance. Podaří se letošnímu ročníku podobný úspěch při objevování malých velkých hitů?

 

Ostře sledovaným titulem na síti je už pár týdnů thriller „True Story“, který spojil Jonaha Hilla a Jamese Franca. Skutečný příběh žurnalisty, který zjistí, že právě probíhá proces s FBI ostře sledovaným vrahem, jež novináři ukradl identitu nabízí spoustu nečekaných zvratů a zajímavou pointu. Ve vedlejší roli se objeví i nová filmová diva Felicity Jones z Teorie všeho.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg
Snímek „Last Days in the Desert“ se zaměřuje na 40 dní Ježíše Krista, které prožil v poušti. Ježíše ztvárnil výborný skotský herec Ewan McGregor. Film je autorským počinem nezávislého a pro televizi často pracujícího filmaře původem z Kolumbie Rodríga Garcii.

z_for_zach

A do třetice z jiného soudku, a to hned z vědeckofantastického. Adaptace apokalyckého románu „Z for Zachariach“ je milostný trojúhelník poslední trojice přeživších na planetě. V hlavní roli Chris Pine, nádherná Margot Robbie a Chiwetel Ejiofor. Režíruje dosud nepříliš známý Craig Zobel, který ale mezi americkými nezávislými už pár zářezů má.

 

Andrew Bujalski má za vzory bratry Coeny a jeho ultraciný snímek Computer Chess (natočený bratru za 60 000 korun!) nejenže uchvátil americkou kritiku, ale získal si pozornost investorů pro nový snímek „Results“. Jestliže prvotina pojednávala o souboji člověka s počítačem v hraní šachu v osmdesátkách, pak Results je komedií o dvou životních koučích, kteří se dají do křížku kvůli bohatému klientovi. V hlavních rolích Guy Pearce, Cobie Smoulders a Giovanni Ribisi.

walk_in-the1

A protože když se jmenujete Robert Redford a založíte si vlastní festival můžete si uvést i svůj snímek. A „Walk in the Woods“ je o dvou starých kamarádech, kteří se rozhodnou chodit po Apalačských horách a leccos si vyjasnit. Druhým jistě ne do počtu hráčem je Nick Nolte. Režíruje zkušený řemeslník Ken Kwapis (Až tak moc tě nežere).

 

Poslední snímek, který bych rád vypíchl je dokumentární film Stevena Reilyho „Listen To Me Marlon“, jež směle nazývá ultimativním filmovým dokumentem o Marlonu Brandovi!

Přidat komentář

TOPlist