Kingsman: Tajná služba (2015)

kingsman

Kingsman: The Secret Service, USA/VB, režie: Matthew Vaughn, scénář: Matthew Vaughn, Jane Goldman, kamera: George Richmond, hudba: Henry Jackman, střih: Conrad Buff IV, hraji: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Strong, Sofia Boutella

129 minut, 2.35:1, Codex ARRIRAW (2.8K), barevný

Film:

Oops. Tak tahle akce se nepovedla. Kingsmani právě přišli o svého čerstvě vytrénovaného agenta své první ostré misi. Harry Hart, krycí jméno Gallahad (Colin Firth - Králova řeč,Jeden musí z kola ven, Kouzlo měsíčního svitu) oznámí jeho čerstvě ovdovělé partnerce a jejímu dítěti, že ho mohou vyhledat kdykoli pro jednu službu. Stačí zavolat na číslo uvedené na zadní straně medailonu, který strčí chlapci zemřelého agenta do kolébky. A čas plyne. Eggsy (Taron Egerton) není chlapec z nedělní školy a posledním dobou to s ním jde od desíti k pěti. Když s kámoši šlohnou auťák nohsledovi gangstera obcujiciho s Eggsyho matkou skončí v cele. Eggsy tak využije právo zavolat si a brnkne na číslo z medailonu. Show must go on!

Kingsman2

Harry zasvětí Eggsyho do podstaty tajné s!užby Kingsman a jelikož se uvolnilo místo po dalším zemřelém agentovi, je poptávka po dalším agentovi, který vzejde z náročného tréninku. A aby toho nebylo málo, na scéně se objeví také filantrop Valentine (Samuel L. Jackson - (RobocopNespoutaný DjangoPokoj 1408,  Pulp Fiction, V řetězech s šíleným plánem.

K

Bondovky s Connerym měly styl. Kingsman by rád navázal na úžasný styl těchto klasických parodií a samozřejmě děj odehrát up to date. Hlavní výhrou, nebo prohrou, je tým filmařů, co tento film natočili. Jsou to jednak autoři zdařilých X-Men: První třída, ale také šílenosti zvané Kick Ass. Kingsman je pak někde na půl cesty mezi oběma filmy. V kině jsem se rozhodně nenudil, ale přiznám se, že párkrát jsem jen nevěřícně zíral. Řada scén je prostě naprosto mimo mísu, ale zvrhlé vtipy jako vyvraždění satanistické sekty je zřejmě vrchol úchylnosti v komedii pro teenagery. A nyní základní problém, komu je film určen? Františku Fukovi. A komu ještě? Číslovka je 15-29, ostatní vstup na vlastní nebezpečí. Z mého pohledu první guilty pleasure roku 2015!

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

 

 

Přidat komentář

TOPlist