Ethan Hunt ví, že žádná Mise (není) nemožná

Čtvrtý díl měl pojistku v postavě Jeremyho Rennera, o kterém se začalo hovořit, že by mohl pomalu stárnoucí akční hvězdu nahradit. Ten však nenechal nikoho na pochybách, že se mu do důchodu ještě nechce.

 

Ethan Hunt sedí za vraždu jakýchsi srbských hrdlořezů v ruském kriminále, odkud ho za pomoci značně odvážného plánu vysvobodí agenti z jeho domovské špionážní agentury IMF. Společně pak vyráží na další zdánlivě nemožnou misi. A to přímo do Kremlu, z jehož archivu mají ukořistit důležité tajné materiály. Něco se ale stane a část oficiálního sídla ruského prezidenta vyletí do povětří. Spasská věž vezme za své, stejně jako kódy ke spuštění jaderných hlavic.

Tom Cruise a Jeremy Renner v první upoutávce na čtvrtou nesplnitelnou misi

Ruská strana útok považuje za akci Američanů a hrozí jim válečným stavem. Americká administrativa se snaží situaci zklidnit a dává oficiálně ruce pryč od elitního týmu, jenž v Moskvě operoval. Vyhlásí tzv. Ghost Protocol, jeho oficiální rozpuštění. Pro Hunta a jeho skupinu to znamená, že jsou bez zázemí i krytí a musejí se spolehnout sami na sebe. Navzdory nařízení a bez podpory státních orgánů se přesto vydávají na utajenou misi, pomocí níž se pokusí odhalit pravého pachatele atentátu, jehož je třeba zastavit dřív, než udělá něco daleko horšího.

 

Čtvrtý díl režíroval pětatřicetiletý Brad Bird, který se do té doby věnoval zejména režírování animovaných filmů, ale na druhou stranu těch nejúspěšnějších jako Úžasňákovi nebo Ratatouille. Čtyřka je hravý snímek se spoustou překombinovaných akcí, jako běhaní po skleněné fasádě nejvyššího mrakodrapu světa v Dubaji, ale i úvodní sekvence s agentem natáčená na Hlavním nádraží v Praze a ve Vršovicích má zkrátka kouzlo.

 

Čtyřka se ukázala jako přesně to, co Paramount chtěl. Vysokooktanové dobrodružství, které pokryje ohromné náklady a bude diváky bavit natolik, že v kinech utratí balík. A to se stalo. Film se stal v záplavě comicsových adaptací absolutním kasaštykem s tržbami kolem 700 milionů dolarů, což v podstatě na staromódní akční film se špiony svědčilo o tom, že na pětku se už tak dlouho čekat nemusí.

M

Recenze na Mission Impossible: Národ grázlů je zde.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

A věnujte pozornost naší letní akci s Realfilmem, kdy si můžete za 300 korun koupit námi vydanou knihu Slavná světová filmová klasika podepsanou autorem, ke které dostanete ještě skvělý film z knihy na DVD! Více po kliknutí na obrázek.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/LETO_KLASIKA-REKLAMA.jpg

Pages: 1 2 3

Přidat komentář

TOPlist