Pod povrchem: Marťan

T

Jako velitelka Ares III, třetí mise na Mars, Lewisová vede posádku šesti astronautů včetně Watneyho a má na starosti pozemní misi and kosmickou loď – Hermes. Cesta z oběžné dráhy Země na Mars trvala devět měsíců, což Lewisové dalo dostatek času, aby získala autoritu, a aby si astronauti mezi sebou vytvořili vzájemné vazby.

Jessica Chastain, která Lewisovou ztvárnila, říká: “Je to tak dobře napsaná postava, další z Ridleyho odkazu pozoruhodných ženských postav. Lewisová prošla námořnictvem a musí vést tým specialistů, kteří jsou velmi inteligentní a mají velmi specifické úkoly. Je přátelská a sympatická. Má dobré vztahy se svou posádkou, ale nedopustí žádnou pochybnost o tom, kdo misi řídí.”

Poté, co se rozhodla Watneyho opustit v domnění, že je mrtvý, Lewisová cítí obrovskou míru lítosti a viny, která bude mít později vliv na její další kroky a na zásadovost jejího velení.

T

Lewisové po boku stojí Rick Martinez (Michael Peña), pilot Hermesu, který srší vtipem. Je to sebejistý vojenský veterán. Během jejich prvních dnů na Marsu si s Markem Watneym vyměňuje vtipné slovní údery.

“V roce 2014 jsem natočil akční film z druhé světové války Železná srdce a přivykl jsem si na způsoby, jakými vojáci žertovali,” říká Peña. “Je to trochu neomalené, ale pomáhá to, aby byli všichni ve střehu a předstírali, že nemají strach z nebezpečí, kterému čelí.”

Lewisová, se sice čas od času nějakému vtipu pousměje, ale jinak shledává Watneyho a Martinezovo žertování trochu únavné, stejně jako její kolegyně a členka posádky Beth Johanssenová (Kate Mara), kybernetická expertka mise. Odměřená Johanssenová je v podstatě odpovědná za vše, co se týká počítačů.”

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Přidat komentář

TOPlist