Veřejnoprávní BBC expanduje na čínský trh

Veřejnoprávní BBC, která patří k významným globálním hráčům na trhu, a to jak ve vytváření obsahu nebo prodeji licencí (StarDance) bude spolupracovat s druhou největší čínskou televizí.

industry_main_bild

Podle Variety BBC podepsala dohodu s relativně mladou mediální společností Mango TV, která spadá pod koncern Hunan TV, což je druhá nejsledovanější čínská televize, hned po CCTV. Je to tak druhý ohromný projekt s velkým západním distributorem, protože letos se upsala ke spolupráci s Čínou také veleúspěšná mediální korporace Lionsgate (série Hunger Games). BBC koprodukovala třeba takové filmy jako Match Point, Daleko od hlučícího davu, Philomena, Lov lososů v Jemenu, Jana Eyrová a mnohá další.

C
BBC a Mango budou spolupracovat zejména ve dvou oblastech – na ikonických dokumentech BBC v oblasti historie faktu, ale i v oblasti hrané tvorby určené na čínský a světový trh. Potvrzuje se tak čínská strategie na podpoře programu i mimo Hollywood, který sice v Číně neskutečným způsobem komerčně boduje, ale nabídka je z jejich pohledu příliš obyčejná a dokonce bych se nebál říct i hloupá.
BBC dosud do Číny výrazně neexpandovala a na většině území dosud ani nemá pokrytí. Memorandum o spolupráci bylo podepsáno na opulentní slavnosti v Čangše.

Přidat komentář

TOPlist