Akta – X se vrací na televizní obrazovky

Už jen pár dnů a stanice FOX vrátí na obrazovky uzavřenou sérii Akta – X v několikadílné velkorysé události tohoto roku.

x files 2015

Bez seriálu Akta – X by současný boom neotřelých TV show nebyl možný. Byla to právě tato série, která od roku 1993 přišla s hodně originálním konceptem. Celý seriál stál na intelektuálním agentovi FBI Foxi Mulderovi, jehož sestru unesli mimozemšťané a on se pokoušel najít pravdu v nekonečné pavučině komplotů, intrik a vládních tajemství. Jako parťáka měl přísně vědeckou a praktickou agentku Danu Scullyovou. Nikdy se do sebe nezamilovali, ale vždy tp mezi nimi jiskřilo a v jejich okolí se vyskytovaly hodně zajímavé figury – jejich šéf Skinner, u kterého nikdy nevěděli pro koho vlastně dělá a jestli vlastně není do Scullyové zabouchnutý, Kouřící muž, legendární konspirátor a desítky dalších.

 

Tvůrci této podívané se zapsali do dějin televize a i jejich filmové výlety na plátna nebyly nikdy katastrofou. A vzhledem k tomu, že David Duchovny pokračoval v kariéře veleúspěšnou sérií Californication a Gillian Anderson zazářila v Hannibalovi, rozhodli se všichni vrátit na televizní obrazovky a dokázat, že jejich parta nepatří do starého železa.

 

Duchovny se v posledních dílech neobjevoval a řekl, že s Mulderem skončil, ale stanice FOX se rozhodla vyjít tvůrcům naproti a zafinancovat nikoli film do kin, ale televizní událost, limitovanou a uzavřenou sérii nového příběhu natočenou filmovými prostředky, kde by mělo být vše tak, jak mají fanoušci rádi. A že jich je. Akta-X je série opravdu světoznámá a nové díly slibují ten správný mix humoru, melancholie a tajemství.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist