Probíhá již druhá přehlídka severských filmů Scandi

Po loňském úspěchu se vrací do českých kin, ale také aktuálně na VOD přehlídka severských filmů, kterou můžete navštívit bu´d v kině nebo v teple svého obýváku.

O kuřatech a lidech, foto: Film Europe

O kuřatech a lidech, foto: Film Europe

 

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne až do úterý 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu“: Hrát se bude 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech partnera festivalu O2 v jeho videotéce a 45 filmů v prémiové televizi Film Europe Channel. Součástí Scandi je rovněž atraktivní doprovodný program.

 

Debuty a komediální žánr v programu Scandi II zastupuje snímek Zde Harold o svérázném únosu šéfa nábytkářského gigantu IKEA. Na své si přijdou i rodiny s dětmi, do kin se dostanou filmy jako Jo Nesbø: Doktor Proktor a prdicí prášek, Akce Arktida a Dcera čarodějky, který je spjatý i s českým prostředím, neboť vznikal na Barrandově. Thrillerové krimi přinese oscarová Susanne Bier a její Druhá šance, představí se i katastrofický velkofilm Vlna o přírodní katastrofě ve fjordu Geiranger, který v norských kinech shlédlo přes 800.000 diváků. V repríze bude uvedeno několik výjimečných skandinávských filmů z minulého roku – O koních a lidech, Boj sněžného pluhu s mafií, Vyšší moc, Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě nebo 1001 gramů.

 

foto: Film Europe

foto: Film Europe

Závěrečný den festivalu 19. ledna bude po projekci filmu Druhá šance (začátek v 18.30 hod.) následovat křest nové DVD edice Festival 12 v kavárně Lucerna – konkrétně DVD Holub, který seděl na větvi a přemýšlel o životě. V rámci edice Festival 12 Film Europe v předcházejícím měsíci vydal DVD s oscarovým filmem Velká nádhera.

Promítat se bude v Praze v kině Lucerna a kině Evald. V rámci rozšířené nabídky v krajských městech Scandi II zamíří do Brna – kino Art, Ostravy – Minikino a nově také do Jihlavy – kino Dukla, Mariánských Lázní – kino Slávia, Jablonce nad Nisou – kino Junior, Zlína – Golden Apple Cinema, Karlových Varů – kino Čas.

 

Více na:

Oficiální stránky Scandi: http://scandi.filmeurope.eu/

Oficiální Facebook: https://www.facebook.com/filmscandi/

 

Přidat komentář

TOPlist