Stážista vychází na DVD

Za pár dnů vyjde na DVD zdařilá komedie Stážista, kterou Quentin Tarantino před pár dny označil za jeden z jeho nejoblíbenějších filmů uplynulého roku a nechal se slyšet, že by za roli Bena Whitakera zasloužil Robert de Niro zcela jistě Oskara.

intern_1

Robert De Niro ( TaxikářMiseNelítostný soubojRoninFrajeři ve Vegas,  Zpátky do ringu,  MafiánoviTerapie láskouElitní zabijáciCasinoVšemocnýHvězdný prach) se ve filmu Stážista v roli ovdovělého sedmdesátníka a důchodce Bena Whittakera chopí příležitosti a vyhraje stáž v e-shopu s módou. Zakladatelkou a provozovatelkou relativně nových stránek je ambiciózní Jules Ostin, kterou hraje Anne Hathaway (Zkrocená hora, Interstellar, Bídníci, Temný rytíř povstal, Láska a jiné závislosti). Pod slupkou generačních rozporů najdou přátelství a někoho, na koho se mohou spolehnout – jeden druhého.

Ukázalo se, že se film velmi dobře trefil do vkusu rodinného publika a chodili na něj diváci všech věků. Film vydělal ve světových kinech bezmála 200 milionů dolarů, stále se hraje a myslím, že další kolečko na VOD a v televizích pro něj bude znamenat jistě další triumf. Kritici film hodnotili vesměs pozitivně, ale na jednom standardním novinářském kolečku jedna nepříliš bystrá anglická novinářka položila otázku panu De Nirovi, která zněla, jaké to je hrát na setrvačník. A velmi jí překvapilo, že se mistr zvednul, řekl jí, že je negativistická slepice a odešel. A v tomto ohledu se zastávám slavného herce, protože se plně přispůsobil režisérskému stylu Nancy Myers a hladce tak zapadl do volné trilogie Lepší pozdě nežli později (2003), Nějak se to komplikuje (2009) a právě Stážista (2015).

intern_2

Já jsem shodou okolností byl při uvádění filmu ve Vídni, kde se film hrál jako „Man lernt nie aus“ a oba hlavní představitelé Anne Hathaway a Robert De Niro film solidně propagovali, ostatně distributor uvolnil hned 1000 volňásků do rakouských kin a pokud by vás to zajímalo, tak v rakouských kinech vydělal 736 tisíc dolarů, tedy téměř čtyřnásobek českých tržeb. Megahitem byl ale v Japonsku a Jižní Koreji a velmi dobře se mu vedlo v Austrálii, Tchajwanu, Německu nebo Mexiku. V USA vydělal vynikajících 75,8 milionů dolarů.

Herci pak v rámci propagačního turné po Rakousku prozradili, že oba za svůj první job dostali honorář 50 dolarů, Robert De Niro jako devatenáctiletý za film The Wedding Party Briana De Palmy a Anne Hathaway jako třináctiletá komparsistka v muzikálu Gigi v New Jersey, tak pak prozradila, že k tomu doplatila ještě 150 dolarů a koupila si zato kožené kalhoty, které pořád nosí!

intern_3

Na filmu Stážista mě nejvíce zaujalo, že i když je nostalgický a v řadě momentů velmi jímavý, není to takové to laciné dolování slz, kterými obvykle trpí jak mainstream, tak i někteří oskaroví adepti letošního roku. Robert De Niro dokazuje, že jsou momenty, kdy nepotřebuje žádný text, aby přesvědčivě zahrál pestrou škálu emocí a Anne Hathaway se pro tento druh rolí nesmírně hodí. Jako film na příjemný večer je Stážista velmi příjemnou volbou.

Tvůrci:

Hrají: Anne Hathaway, Robert De Niro, Nat Wolff, Rene Russo, Adam DeVine, Zack Pearlman, Anders Holm, Drena De Niro, Andrew Rannells, Reid Scott, Linda Lavin, Liz Holtan, Frazer Brown, Maria Di Angelis, Leah O’Donnell, Doris McCarthy, Cris Williams, Christine Evangelista, Christina Scherer
režie: Nancy Meyers
kamera: Stephen Goldblatt
hudba: Theodore Shapiro
scénář: Nancy Meyers

O DVD:

Zvukové formáty: česky DD 5.1 / anglicky DD 5.1 / maďarsky DD 5.1
Titulky: české, anglické pro neslyšící, arabské, hebrejské, maďarské, portugalské (Evropa), rumunské
Obrazové formáty: 1,78:1 / 720×576 / 16:9 FF

Bonusy:
• Ponaučení ze zkušeností: Režisérka Nancy Meyers a herci hovoří o tom, jak vtipně překlenout generační propast.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist