Herecké proměny Toma Hardyho v roce 2015 a 2016

Tom Hardy sice nominaci na Oskara za Zmrtvýchvstání neproměnil, ale určitě patří k největším hereckým zjevům posledních let. Podívejme se na aktuální projekty Toma Hardyho.

revenant_9

Film Legendy zločinu jsme sice na RealFilmu připomněli v preview, ale do recenzí jsme nakonec film nezařadili. Není to však ani zdaleka chyba Toma Hardyho jako spíš skutečnosti, že se ten film tak úplně nepovedl. 60. léta. Londýn. East End. Bratři Kreyové (Tom HardyPočátek, Země bez zákona, Temný rytíř povstal) nemohou být odlišnější, liší se povahou i sexuální orientací. Přesto se respektují a nemohou bez sebe být. Když do jejich života vstoupí krásná Frances (Emily Browning - Pompeje), hodně se toho mezi nimi změní.

legend_2

   Brian Helgeland (L. A. Přísně tajné, Tajemná řeka) zfilmoval skutečný příběh gangsterských dvojčat a nutno podotknout, že herecký výkon Toma Hardyho patří k tomu nejlepšímu, co film vlastně nabídne. Filmu uškodila přílišná snaha o starou školu kombinovaná o mederní snahu šokovat diváka za každou cenu, díky které film působí roztříštěným dojmem. Romantická linka s Emily Browning je navíc ve filmu dost klíčová a celé její vyznění diváka po uplynutí nechá diváka hodně rozčarovaného. Film byl úspěšný ve Velké Británii, ale v USA se nakonec distributor rozhodl po limitovaném nasazení do kin snímek vydat raději rovnou na VOD.

 

Tom Hardy loni také ztvárnil úlohu Leo Demidova v dramatu Dítě číslo 44, který vznikl v produkci Ridleyho Scotta, se kterým si Hardy evidentně sedl, jak ještě později zmíníme. Filmu však ublížila podobnost s úspěšným titulem HBO Citizen X, stejně jako zákaz promítání v Rusku, a to ani nemluvím o podprůměrných recenzích. Hardy však v roli ruského důstojníka v kleštích stalinského Ruska alespoň v mých očích obstál.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Šílený Max: Zběsilá cesta se sice hodně zdržela od dokončení až na pouť kiny. Studio Warner Bros diváky masírovalo předpremiérami téměř rok a celý ten humbuk kolem tohoto nepovedeného mišmaše připisuji výborně zvládnutému PR, kterému podlehli i mnozí novináři. Hardy ve srovnání s Melem Gibsonem jako Šílený Max v žádném případě neobstojí a je docela zajímavé, že jeho nejlépe přijatý film je suverénně jeho vůbec nejhorším filmem.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

A pak už je tu Zmrtvýchvstání, kde si ho vybral opět po svůj bok Leonardo Di Caprio. Chemie mezi oběma herci opět funguje na výbornou. Hardy má navíc ve filmu podstatně víc textu, ale tento film stejně moc na dialogách nestojí. Zmrtvýchvstání byl jeden z největších highlightů filmového roku 2015 a Tom Hardy se jistě i díky němu zařadí do elity světových herců, kam se pomalu ale jistě začíná zařazovat.

 

Tento přehled ovšem zakončíme slušně vypadajícím projektem, který vymyslel Tom Hardy se svým otcem a jež produkčně jistí již zmíněný Ridley Scott. Jedná se o minisérii Taboo odehrávající se na přelomu 18. století v Londýně a bude v ní spousta iracionálna. Trailer vypadá velmi slibně. Show bude vysílat BBC a v USA stanice FX, patřící do skupiny Fox.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist