Anthropoid zahájí MFF ve Varech a od srpna půjde do amerických kin

Pokud jste loni procházeli centrem Prahy, určitě jste narazili na filmaře natáčející koprodukční snímek s českou účastí Anthropoid a dobrá zpráva je, že odstartuje MFF Karlovy Vary a od srpna půjde do americké distribuce.

anthropoid1

A co je Anthropoid? Pro ty, co v dějepise nedávali pozor, byla to operace, která vešla do novodobých českých dějin. Atentát na Heydricha zorganizovaný domácím odbojem v Londýně se stal námětem řady knih, her nebo filmů. Mezi staršími diváky dodnes rezonuje Sequensův Atentát z roku 1964 a televizní minisérie Operace Silver A režiséra Jiřího Stracha z roku 2007.

Současný snímek vznikl v koproudukci britských, amerických a českých filmařů, naši stranu pak z pozice výkonného producenta zastupuje David Ondříček. Štáb natáčel v různých lokacích v Čechách, včetně barrandovských studií,  kde byla znovu postavena dekorace interiéru pravoslavného kostela Cyrila a Metoděje.

anthropoid-movie-poster-1000x600

V rámci obsazení se filmařům podařil husarský kousek. Do hlavních rolí parašutistů Kubiše a Gabčíka obsadil Ellis se totiž podařilo dostat sexsymbol Jamieho Dornana, který je dlouholetým kamarádem režiséra a zkušeného britského herce Ciliana Murphyho (V srdci moře, Dívka s perlou, Počátek, Vyměřený čas).

Film Anthropoid vznikl např. ve společnosti LD Entertainment Mickeyho Liddella a Peta Shilaimona Mezi vlky (The Grey, 2011) s Liamem Neesonem a americkou distribuci obstará ambiciózní společnost Bleeker Street (Tah pěšcem, Trumbo) od srpna. Česká premiéra zatím není ohlášena, což se jistě změní začátkem července.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

1 komentář

Přidat komentář

TOPlist