Nejdiskutovanější americké nezávislé pecky této sezóny

Aktuální nezávislý hit Tohle je náš svět dal opět vědět o kvalitách amerického nezávislého filmu a jelikož je léto a americký nezávislý film k němu už prostě patří, tady je pětice hodně zajímavých filmů.

Everybody-Wants-Some

Everybody Wants Some

Nekorunovaný král amerického nezávislého filmu Richard Linklater z Texasu (Před úsvitem, Před soumrakem, Před půlnocí) přišel před dvěma lety s revolučním snímkem Chlapectví, kdy navzdory času, pojišťovnám a dokonce i vůli své dcery dokončil dost neskutečný filmový projekt o dospívání mladého jinocha. A je tu zpět. Tentokrát se Linklater s filmem Everybody Wants Some do prvních let na vejšce a stylem nápadně připomíná svou kultovní pecku Dazed and Confused.

 

paterson-foto-credit-mary-cybulski-cannes-film-festival

paterson-foto-credit-mary-cybulski-cannes-film-festival

Paterson

Kultovní klasik z Ohia Jim Jarmusch už od Cannes brázdí světovou distribuci dramatem Paterson, do jehož titulní role obsadil Adama Drivera (Star Wars: Síla se probouzí). Příběh autobusáka a básníka z New Jersey financovala streamová služba Amazon. Do kin uvede Aerofilms.

King-Cobra-Movie

King Cobra

Velký comeback slaví i představitel Adse z Melku Christian Slater, který po show Mr. Robot ztvárnil i v nezávislé pecce, kterou objevil festival Tribeca Roberta de Nira. Film se jmenuje King Cobra, režíroval jej Justin Kelly a právě byl koupen do distribuce kanálem IFC, který distribuuje nejslibnější nezávislé tituly. Hlavní roli hraje James Franco a ve filmu se dále objeví ještě Alicia Silverstone. Nejskandálnější je filmové prostředí – zákulisí natáčení gay porn. Strážci morálky jsou již v pozoru.

hell or high water

Hell or High Water

Další nezávislý film, o kterém se bude ještě hodně mluvit je film anglického režiséra Davida Mackenzie (The Perfect Sense), který se v Americe pokusil vzkřísit western. Film Hell or High Water má úžasné ohlasy a v hlavních rolích Chrise Pinea, Bena Fostera, Jeffa Bridgese nebo Katy Mixon.

loving

Loving

A při chuti je i rodák z Arkansasu Jeff Nichols, který po Midnight Special uvádí v ten samý rok druhý celovečerák. Snímek Loving má hodně kontroverzní a aktuální téma. Odehrává se v roce 1958 a popisuje svatbu mezi bělochem a černoškou, která oba přivede do vězení. Ve filmu hraje své sólo Joel Edgerton a nechybí ani kmenový herec režiséra Michael Shannon.

Pokud chcete vědět jak přispět na provoz Vašeho oblíbeného magazínu, klikněte sem.

Přidat komentář

TOPlist