Nejzajímavější horrory této letní sezóny

Každoročně se díváme na nejlepší příspěvky v horrorovém žánru, který k létu a letním kinům neodmyslitelně patří a letošní nabídka je opravdu vymazlená!

L.O.00185.dng

Letos jsme už zažili velmi příjemné překvapení ve výborně odvedené dvojce V zajetí démonů, která si v ničem nezadá s jedničkou. A jelikož James Wan je pilná včelička, čeká nás od něj ještě jeden horrůrek, a to již za pár dní. James Wan tentokrát pouze produkuje. Distributor přišel s opravdu debilním názvem Zhasni a zemřeš, v originále se to jmenuje Lights Out. Dobré je ovšem obsazení, v hlavní roli je totiž krasavice inteligentní Teresa Palmer a dále třeba hodně nedoceněný Billy Burke nebo Maria Bello.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

The-Shallows

Velká očekávání pro horrorového fanouška nabízí horror Mělčiny (The Shallows), kterým se k horrorovému žánru vrací po delší odmlce španělský internacionální režisér Jaume Collet Serra, který se po úspěších s Liamem Neesonem ve filmech Non Stop, Neznámý a Noční běžec vrátil ke kořenům, kde prorazil solidním horrorem Sirota nebo alespoň mírně nadprůměrným Domem voskových figurín. V Melčinách bude v ohrožení krásná Blake Lively v bikinách, které půjde po krvi lidožravý žralok.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

don´t breathe

K horroru se vrátil také velmi zajímavý uruguayský režisér Fede Alvarez, který zatím spíš vzbuzuje velká očekávání, než by něco konkrétního předvedl. Začal velmi solidně kraťasem o útoku mimozemšťanů na Montevideo, čímž vybízel ke srovnávání s Neilem Blomkampem, autorem District 9 (2009), Elysium (2013) a Chappie (2015), pak natočil remake Evil Dead. Ten měl své přednosti, ale pro mě jako fanouška Raimiho nesmrtelné klasiky, nic moc. Proto bych mu dal rád ještě šanci. Horror se jmenuje Don´t Breathe a ohlasy jsou mimořádně skvělé.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

neon_demon

Z vizuálně strhujícího soudku je tady i netradiční horror Neon Demon dánského internacionála Nicolase Winding Refna. O filmu jsme již psali v souvislosti s jeho uvedením v Cannes, kde Refn před pěti lety vyhrál cenu za nejlepší režii za Drive. Jeho horror z modelingového prostředí opět rozdělil publikum do dvou nesmiřitelných táborů, přesně jak režisér chtěl a dosud ještě nikdo nepochopil konec. My se o to budeme moci pokusit v druhé půli září.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Pokud chcete vědět jak přispět na provoz Vašeho oblíbeného magazínu, klikněte sem.

Přidat komentář

TOPlist