Podfukáři 2 (2016)

podfukari2_1

Now You See Me 2, USA 2016, režie: John M. Chu, scénář: Ed Solomon, kamera: Peter Deming, hudba: Brian Tyler, hrají: Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Morgan Freeman, Daniel Radcliffe, Michal Caine, Woody Harrelson, Lizzy Kaplan, Dave Franco

129 minut, 2.35:1, 2K Digital, 35 mm a D-Cinema, barevný

Film:

Čtyři jezdci sice polapili padouchy a setkali se se svým stvořitelem, ale už rok nevychází mezi lidi. Komunikují pouze s Dylanem (Mark Ruffalo), který stále pracuje pro FBI a kryje je, co se dá. Po delší pauze se objeví na setkání velké softwarové korporace Orca, kde můžeme vidět jezdce v aktuálním složení (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Lizzy Caplan). Ti v průběhu vystoupení ovšem zažijí hodně nepříjemné překvapení, když jim ho někdo fatálně sabotuje a na závěr je dokonce unese.

O chvíli později se ukáže, že jejich umění imponuje zakrslému skrčkovi předstírajícímu svou smrt (Daniel Radcliffe), který je na svém novém působišti v Číně zatáhne do loupeže supervýkonného čipu. Pokud to neudělají, pak je zabije.

now-you-see-me-2

Jednička Podfukářů bylo velké překvapení a RealFilm snímek ohodnotil velmi pozitivně. V tom se třeba hodně lišíme od FFFilmu Františka Fuky, který jedničku strhal a ještě více si pošmákl na dvojce ohodnocené třiceti procenty. Recenze jsou subjektivní a procenta jsou nesmysl, tohle ale zkrátka není 30% film. My zase rozhodně nepějeme ódy na letošní bizarnosti jako Deadpool nebo Warcraft.

Úvod filmu zopakuje základní pravidla z jedničky a klíčové události a už se jede z kopce. Vzhledem k tomu, že ve dvojce se představí jen dvě, respektive tři nové postavy a hlavní hrdiny už dobře známe, pak jejich nástupy jsou opět dobře promyšlené. Za mě vede gilotina Lizzy Kaplan, která vystřídala Islu Fischer, jež kvůli těhotenství do dvojky znovu nenaskočila. Lizzy Kaplan je trochu jiný tip herečky, není to blonďatý diblík, ale spíš prototyp zlobivé kámošky, která je pro každou špatnost.

JM4_6565.NEF

Přesně jako v jedničce vše správně duní řízným soundtrackem Briana Tylera (Postradatelní, Rychle a zběsile 5, Final Cut), který je opět vynikající a v sále, kde jsem byl, si diváci (platící, podotýkám, na novinářské projekci jsme nebyli) podupávali do rytmu výborné ústřední téma.

Jestliže v jedničce film po svižném úvodu ztratil dech, tak situace se ve dvojce bohužel opět opakuje. A docela to nechápu. V Číně pak film zase naskočí do dobrého tempa a rytmu, zvláště když se na plátně objeví Daniel Radcliffe. Síla tohoto filmu totiž tkví nikoli v chytrém scénáři, který je opět překombinovaný až hrůza, ale v míře entertainmentu, kdy herci varietně baví v jednotlivých zábavních číslech.

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist