Podfukáři 2 (2016)

podfukari2-3

Napotřetí se před kamerou sešla dvojka Jesse Eisenberg a Woody Harrelson, kteří si evidentně sedli při natáčení Zombielandu a hráli spolu i v jedničce Podfukářů. Tvůrci se však na jejich vzájemné škorpení napotřetí vykašlali a přišli s poněkud bizarním nápadem. Jiskření přenechali samotnému Harrelsonovi, kterému do filmu dopsali bratra dvojče a musím přiznat, že mě tento nápad dost bavil. Eissenberga pak scenáristé spárovali s Markem Ruffalo, ale místo komiky jim dopsali dramatické pasáže a přestože jsou oba skvělí herci, takovou vatu ani oni neměli šanci uhrát.

Nejlepší dvojkou filmu je ovšem nesourodý tandem Michael Caine a Daniel Radcliffe. Jejich überpadouši téměř bondovského stylu jsou ve společných scénách ohromní a škoda, že neměli více prostoru. Scéna s popíjením čaje u překombinované popravy je hodně zvrhlá, ale nesmírně zábavná. Morgan Freeman pak dostává hodně prostoru a pokud máte rádi jeho hlas, tak si užijete dosytosti.

JM4_4318.NEF

Po technické stránce je film vynikající. Vše je hlučné, skvěle sestříhané a právem to patří na velké plátno. Kdo si film stáhne, tak v žádném případě neocení letecké záběry, široké objektivy a stovky komparsistů. Tohle je totiž poctivý starý dobrý letní Hollywood. Ve filmu je opět spousta CGI záběrů, ale dojde i na opravdová kouzla. Konzultantem byl tentokrát sám velký David Copperfield.

Film se natáčel na výborných lokacích, takže se podíváte velmi rozmáchle do Číny a pak do Londýna. Právě Londýn je hlavním aktérem finálního dějství filmu a je naprosto výborně využit.

podfukari2_5

Podfukáři 2 nakonec nejsou tak strašní, jak o nich psali domácí i zámořští recenzenti. Kdo viděl jedničku, neměl by být z dvojky naštvaný, ale je také pravda, že moment příjemného překvapení jedničky je fuč a do dvojky přeci jen už nějaké očekávání bylo vkládáno. Film je ale opět solidní limonáda se špičkově nasnímanou akcí, solidní režií Johna M. Chu, jež natočil třeba děsnou dvojku G.I.Joe, ale jinak velmi solidní taneční dvojku a trojku Let´s Dance. Hlavními taháky jsou ale herci a výborný soundtrack. Stačí vám to na to, abyste vyplázli vstupné?

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist