Ve čtvrtek začíná pražský BEST FILM FEST

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první poloviny roku 2016. Kinaři se rozhodli v létě potěšit své věrné fanoušky v podobě lístků do kina za jednotnou atraktivní cenu 69,- Kč za vstupenku.

malysal

V červenci se uskuteční desáté vydání divácky úspěšné přehlídky, která probíhá vždy dvakrát do roka (zima a léto) a koná se od roku 2011.

 

danska_divka_7

Program BEST FILM FESTU je opět žánrově pestrý, dramaturgy přehlídky byli sami diváci. Diváci se můžou těšit na Oscary ověnčené snímky tohoto roku: dramata natočená podle skutečné události z prostředí investigativních novinářů Spotlight a z prostředí finančníků z Wall Street Sázka na nejistotu, western REVENANT Zmrtvýchvstání s excelujícím Leonardo DiCapriem a životopisné drama Dánská dívka s úchvatnou švédskou herečkou Alícii Vikander. Dále se budou promítat divácky oblíbené zahraniční tituly: western od kultovního tvůrce Quentina Tarantina Osm hrozných či vizuální skvost – meditativní snímek od italského režiséra Paola Sorrentina Mládí. Na programu jsou rovněž francouzské dokumenty: strhující portrét proslulého herce Belmondo a jedinečný snímek natáčený čtyři roky po celé Evropě Příběh lesa. Na přehlídkce nechybí ani animovaná sekce, např. osudy legendárního chlapce Mauglího v Knize džunglí či podívaná o velkolepém městě všech zvířat Zootropolis: Město zvířat.

 Rodinny_film_2

Z českých filmů jsou zastoupeny letošní divácky nejnavštěvovanější domácí tituly: životopisné drama Lída Baarová a seniorská tragikomedie Teorie tygra. Nechybí zde  oceněné snímky s úspěchem putující po zahraničních festivalech: dramata Rodinný film a Já, Olga Hepnarová. Na programu jsou také dokumenty: unikátní portrét prvorepublikové hvězdy Lídy Baarové od Heleny Třeštíkové Zkáza krásou či zdařilé road movie Dana Pribáně Trabantem do posledního dechu.

 

Kompletní program přehlídky najdete na webových stránkách přehlídky BEST FILM FEST a na webových stránkách jednotlivých kin:

 

www.bestfilmfest.cz

www.kinoatlas.cz

www.kinolucerna.cz

www.evald.cz

www.mat.cz

Přidat komentář

TOPlist