Reboot Kickboxera vřítí do kin začátkem září

Po dvouletém vývoji, dvouletém soudním sporu a dvouletém natáčení se vrátí zásadní akční film Kickboxer v rebootu, který má určitě své plusy a očekává ho početná fanouškovská základna.

kickboxer

Asi málokdo pochopí neuvěřitelnou popularitu akčních filmů z éry 1985 – 1995, která se věnovala nelegálním a tajným zápasům na život a na smrt v asijských arénách smrti. Akční klasikou byl Krvavý sport, vycházející prý podle výroků scenáristů ze skutečnosti, jež však autoři postupem času výrazně zjemňovali. Ta vlna byla ohromná, každý kdo uměl trochu kopat se utkával v ringu a i když tato dílka putovala povětšinou rovnou na videotrh, kde však vydělávala jmění.

Králem těchto filmů byl Jean Claude Van Damme (JCVD), který v roce 1989 hrál ve filmu Kickboxer, šablonovitém dílku a moderní pohádce pro dospívající chlapce. Byl to ovšem ve své době obrovský komerční hit a i přes nepříznivé kritiky měl i celou řadu zajímavých a invenčních momentů.

kickboxer_1

Pro zajímavost, rozpočet byl 1,5 milionů dolarů. V amerických kinech vydělal 14,5 milionu, v Západním Německu na něj přišlo 500 tisíc diváků, ve Španělsku přes 300 tisíc diváků a ve Francii téměř milion diváků! Evropa tedy Kickboxerovi dopřála zcela určitě ještě výrazně lepší ekonomické výsledky. A to nemluvíme o videu a televizi. V té době už byl Van Damme také obrovská hvězda v Asii, ale v roce 1990 se nějakou statistikou v dalekých krajinách nikdo nezajímal. Přitom třeba takový Alain Delon hrál ve Francii ve filmech zdarma výměnou za 100% zisk z Japonska. A tam byl pánem kin, což se ovšem francouzští producenti ani nesnažili kontrolovat. Ostatně ani neměli jak.

Reboot Kickboxera si tedy musel počkat na úspěch akční série Postradatelní, II, která vrátila hlad po drsných akčních podívaných pro chlapy, kde ovšem nesmí chybět také výrazná humorná složka. A to by měl být i případ Kickboxera. Na režisérskou sesli usedl John Stockwell, zkušený řemeslník, který má důvěru investorů natolik, že se jeho filmy hrají v běžné kinodistribuci.

kickboxer_2

Zajímavé ovšem je, že kromě Jean Claude-Van Damma, který si ve filmu střihl roli mentora, konec konců má na to věk a je hodně ve formě, se objeví ohromná hrana Dave Bautista, tedy záporák z Bondovky Spectre a takový ten vysoký neohrabaný něco ze Strážců galaxie a pak chráněnkyně Stevena Soderbergha bojovnice Gina Carano z Haywire.

Premiéra je už 2. září a poté film poputuje do limitované kinosérie v USA, na trh VOD a v Evropě zcela jistě do kinodistribuce, minimálně ve frankofónním prostoru a samozřejmě v Asii, kde je JCVD stále obrovským pojmem.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

 

Přidat komentář

TOPlist