V.I.P.Výhled

ME BEFORE YOU

Než jsem tě poznala

 

Děj: Mladý a úspěšný muž se po vážném úrazu, který má před sebou děsivou prognózu zamiluje do své ošetřovatelky s velkým srdcem.

 

Verdikt: Film Než jsem tě poznala je dobře obsazený, výtvarně zajímavý a profesionálně kvalitně natočený film, který je dobrým důkazem toho, že i červená knihovna se dá natočit se ctí a divák se přitom nemusí odbouchnout. Počítejte se sladkobolným příběhem míchající Pygmalion G.B.Shawa a nenaplněnou lásku z čehokoli od Shakespeara. Je to otřepané? Ale ano, jistě, ale je to už po tisíce let stejné. Tohle je ok.

 

Dlouhometrážní recenze

julieta_5

Julieta

 

Děj: Matka píše své dceři, kterou před časem ztratila o svých skutečných životních motivacích i o tragické smrti svého manžela a jejího otce, jenž zemřel za dramatických okolností.

 

Verdikt: Julieta není filmem na jedno zhlédnutí, myslím si, že až na podruhé půjde plně docenit rafinovanost scénáře a především proměny hlavních hereček. Julieta je živá voda pro evropský film v českých kinech, není to žádná hollywoodská limonáda, ale film zralého tvůrce, který nejenže ví jak to říct, ale především ví, co říct. Julieta je krásný film.

Dlouhometrážní recenze

spekoun_2

Špekoun

 

Děj: Dvanáctiletý obézní chlapec nachází svůj velký vzor v bývalém členovi elitních jednotek, který pracuje jako ochranka v obchoďáku. Jejich přátelství mu otevře oči a třeba se i konečně pokusí zhubnout.

 

Verdikt: Špekoun je film spíš do menšího sálového kina a slušet mu to bude více na televizní obrazovce, kde si ho nakonec najde určitě víc diváků, než v kinosálech. Musím ale říct, že letos si do českých kin našlo cestu hned několik zdařilých snímků pro děti a mládež, počínaje Oukropcovým snovým dramatem Ani ve snu!, přes komediální kutilskou Gondryho road-movie Mikrob a Gasoil a Špekoun v této společnosti rozhodně nezapadává.

 

Dlouhometrážní recenze

 

geilstetag_5

Nejkrásnější den

 

Děj: Dva třicátníci s prognózou předčasného úmrtí se rozhodnou před uložením na krchov pořádně si užít.

 

Verdikt: Nejkrásnější den staví na sympatických hrdinech, z nichž ten hnědovlasý je mimochodem také scenárista a režisér celého filmu, celkem slušném českém dabingu a v Německu vydělal přes 14 milionů dolarů, k tomu další milionek přinesli diváci v Rakousku a ještě jeden milionek německy mluvící Švýcaři. Je tedy otázkou, jak si povede v českých kinech. Událost roku to není a Nedotknutelní jsou proti tomu z úplně jiného vesmíru, ale vidět se to určitě dá. Hodnocení zvedá také naprosto neskutečná sexuální scéna z JAR, která se může směle postavit vedle legendárního výstřiku ze Scary Movie.

 

Dlouhometrážní recenze

 

Pages: 1 2 3

Přidat komentář

TOPlist