Tim Burton vás zve do opuštěného sirotčince

sirotcinecnadany_1

Tim Burton jednou ukročil stranou ze své vyšlapané cesty excentrického hodného filmaře posedlého temnějšími látkami a bylo z toho rozvodové drama, které vlastně nikoho úplně nenadchlo, v novém filmu zkusí opět něco trochu jiného.

 

Pro sedmapadesátiletého tvůrce je už unavující natáčet vlastně pořád to samé. Druhý díl Alenky režíruje někdo jiný a jeho film Velké oči se nesetkal se zájmem ani ne tak diváků jako kinařů. Co si budeme povídat, američtí kinaři ten film v podstatě neobjednávali a tak prošuměl a jakžtakž se zaplatil. Ten film ale samozřejmě vůbec není špatný, protože i Burtonovy zdánlivě slabší kousky předčí většinu produkce.

sirotcinecnadany_2

Burton ovšem nezahořkl. Minulý čtvrtek se totiž objevil v českých kinech film Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

 

Fantasy snímek o šestnáctiletém chlapci, který se ocitne v opuštěném sirotčinci, vznikl adaptací stejnojmenné knihy amerického spisovatele Ransoma Riggse a v českém překladu Bronislavy Grygové je už k mání na pultech knihkupectví a v knihovnách. Ve filmu hraje Burtonova poslední dobou dvorní diva temně krásná Eva Green (Království nebeské, Perfect Sense, Casino Royale, Snílci).

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist