Do kin se blíží Fantastická zvířata a kde je najít

Fantastická zvířata a kde je najít (v anglickém originále Fantastic Beasts and Where to Find Them) je jednou z nejočekávanějších premiér tohoto podzimu, tzv. spin-off k filmové sérii o Harrym Potterovi natočený opět v produkci Davida Heymana a režii Davida Yatese.

fantastic-beasts-where-find-them_1

Děj filmu je následující. Newt Scamander (Eddie Redmayne) přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku?

 

Když jsem byl v Londýně, nešlo si nevšimnout, jak moc jsou obyvatelé pyšní na svou Potterovskou sérii, která živí spoustu lidí. Je tedy samozřejmě nabíledni, že metropole vyšla vstříc i novým dobrodružstvím z pera stejné autorky. Film natočili vesměs stejní tvůrci co sérii Harryho Pottera, hudbu skládal James Newton Howard a podle autorky J.K.Rowling již nyní víme, že kniha a film budou trilogie. Zároveň už teď víme, že film a kniha se v mnohém liší, řada postav z knihy se ve filmu vůbec neobjeví, ale to již pravověrní fanoušci jistě ví z webových stránek.

fantastic_beasts_2

Doufejme jen, že se opět nebude kouskovat, jak je poslední dobou nehezkým zvykem, protože další nastavovanou kaši jako finále Hunger Games nebo zmršeného Hobita už by podle mě diváci znova nepodpořili. Kromě nových tváří a oskarového Eddieho Redmaynea(Teorie všeho, Jupiter vychází, Dánská dívka) se ve filmu objeví ještě Colin Farrel (Telefonní budka, ,,Total Recall,““Minority Report„, „Útěk ze Sibiře) nebo Jon Voight. Česká premiéra filmu byla ohlášena na 17. listopadu 2016 a trailer je již k dispozici, tak směle na něj.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist