Silence Martina Scorseseho bude patřit k oscarovým favoritům

Andrew Garfield bude letos na roztrhání, jeho nový snímek Hacksaw Ridge Mela Gibsona získal 90% souhlasných recenzí a den před Vánoci půjde do kin jeho další film Martina Scorseseho, jehož předpremiéry dosud studiem neschválené verze doprovází nadšené ovace.

silence-1

Snímek Silence je počin Paramountu, který bude film tlačit do oscarové sezóny. Limitovaná premiéra proběhne 23. prosince a do velké distribuce se dostane v lednu. Taktika takřka kopíruje nasazení do kin filmu REVENANT: Zmrtvýchvstání, ale velká otázka je, zda bude film hotov. Martin Scorsese totiž stále nemá dostříháno a před pár dny podle Variety doručil tříhodinovou verzi, která ještě není schválena. Mimochodem film se točí od roku 2014. Je tedy ještě dost možné, že se dočkáme posunutí premiéry na květen 2017 na festival v Cannes. Ale kdyby ne, tak…

silence_2

Silence je vysněný projekt Martina Scorseseho a o jeho natočení usiluje od roku 1991. Film je adaptací knihy Shusaku Endo z roku 1966. Děj se odehrává v 17. století a vypráví o portugalských jezuitech, kteří se vydají na dobrodružnou výpravu najít svého ztraceného mentora a šířit křesťanství, ačkoli přitom riskují své životy.

 

Ve filmu hrají Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver, Ciaran Hinds, Tadanobu Asano, Issey Ogata, Yosuke Kubozuka a Yoši Oida. Scénář je dílem Jaye Cockse, autora Gangů New Yorku. Trailer ještě není k dispozici.

 

Přidat komentář

TOPlist