5 filmů, na které se na RealFilm.cz nejvíc těšíme

Oskarové kandidáty pravidelně představujeme, ale nejen Oskary, živ je člověk. Vybrali jsme proto 5 filmů, na které se nejvíc těšíme a třeba se na ně po přečtení budete těšit taky.

pasazeri_1

1. Pasažéři (Passengers)

 

O filmu Pasažéři (Passengers) se hovoří už několik let, ale jak už to bývá, dobrý nápad váznul na penězích. Situace se zásadně změnila, když o projekt projevila zájem Jennifer Lawrence, která však celý film málem pohřbila v momentě, kdy si její management řekl o 30 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že ve filmu účinkují v podstatě jen dva herci a odehrává se ve vesmíru, uteklo v řece času spoustu vody. Jenže. Pasažéři se zalíbili Mortenu Tyldumovi, který po filmu Kód Enigma získal pověst tvůrce, který promění bláto ve zlato, ostatně právě tento film stál 5 milionů a vydělal téměř čtvrt miliardy. Tyldum tedy po Pasažérech rád skočil, Jennifer Lawrence ráda podepsala kontrakt a týden před natáčením se projektu upsala náhle nová megastar Chris Pratt. Studio SONY tak má svůj vánoční hit a my můžeme očekávat chytrý blockbuster s rafinovaným scénářem.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

live_by night

2. Pod rouškou noci (Live By Night) 

 

Slavný spisovatel Dennis Lehane, který napsal knihy, jež se staly předlohami filmů jako Tajemná řeka, Prokletý ostrov nebo Gone Baby Gone je autor předlohy Pod rouškou noci, kterou natočil Ben Affleck, jenž natočil již poslední jmenovaný snímek. Studio Warner Bros Bena Afflecka oprávněně zbožňuje za Batmana, kterého vzal na svá bedra i přes obrovské množství haterů z pléna. Gangsterku Pod rouškou noci studio přesunulo do ostře sledované sezóny konce roku. Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven a šeptanda je skutečně mimořádná.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

rogue_one_1

3. Rogue One: Star Wars Story

 

Už příští týden vstoupí do světových kin prequel k nově nastartované sérii Star Wars produkovaný Disneym, která loni zahájila vítězné tažení kiny. Film vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. Hvězdný prach snímku dodávají Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Ben Mendelsohn, Diego Luna a oskarový Forest Whitaker.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

silence-1

4. Silence

 

Sice až 16. února, ale snad na jistotu, půjde do kin hodně ostře sledovaný snímek studia Paramount s názvem Silence, o kterém jsme již dvakrát psali natočený režisérem Martinem Scorsesem. Silence je vysněný projekt Martina Scorseseho a o jeho natočení usiluje od roku 1991. Film je adaptací knihy Shusaku Endo z roku 1966. Děj se odehrává v 17. století a vypráví o portugalských jezuitech, kteří se vydají na dobrodružnou výpravu najít svého ztraceného mentora a šířit křesťanství, ačkoli přitom riskují své životy.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

LLL d 12 _2353.NEF

5. La La Land

 

Last but not least vstoupí 5.ledna do českých kin snímek La La Land. Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. Benátkami hýčkaný a kritiky opěvovaný nový film zřejmě největšího režisérského objevu posledních let Damiena Chazelle La La Land má takový hype, že i kvůli sobě doufám, že to nebude jen další přefouklá bublina, jak jsme ve festivalových časech před koncem roku tradičně zvyklí. Samotné preview o filmu je tady.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

 

Přidat komentář

TOPlist