Steven Shainberg natočil Rupture s Noomi Rapace

Objev nezávislé scény Steven Shainberg oslnil art publikum netradiční sado maso romancí Sekretářka, kde objevil Maggie Gyllenhaal, pak nechal hrát proti sobě Meryl Streep a Umu Thurman a nyní natočil dospěláckou sci-fi Rupture.

Rupture-1

Rupture sice hrálo několik velkých amerických a britských festivalů, ale cestu k divákovi má toto netradiční sci-fi hodně trnitou, ostatně prodejte vážně míněný chytrý snímek pro dospělé publikum diváctvu, které této žánr spojuje se zpitomělými comicsy.

Příběh pojednává o svobodné matce, která se snaží dostat z područí záhadné organizace, která jí uvězní. Kritici filmu vyčetli, že Shainberg diváka navnadí, ale pak se film zvrtne něco mnohem ménmě zajímavého, než původně sliboval.

Rupture-2

Potíž ovšem je, že průměrné hodnocení na imdb.com je skutečně pouhým průměrem, protože film dostává buď nejnižší nebo naopak nejvyšší známku. Matematicky to sedí, v umění zkrátka ne. Někdo Picassa miluje, někdo nesnáší, ale nikdy to není průměr, emoce se číslicí zkrátka vyjádřit nedají.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

1 komentář

  1. Ondra Slanina napsal:

    Tohle opravdu není klasické sci-fi, ale rozhodně bych ho nezavrhoval. Shainberg sice opět přiznává své úchylné preference, které dají divákovi zabrat natolik, že dost možná většina film vůbec nedokouká. Příběhově je to jak z kultovního seriálu Krajní meze. Noomi Rapace film táhne silou své aury, herci jsou solidní, výprava minimalistická. Na jedno napínavé zhlédnutí ucházející podívaná.

Přidat komentář

TOPlist