La La Land (2016)

lalaland

USA, režie a scénář: Damien Chazelle, hudba: Justin Hurwitz, kamera: Linus Sandgren, hrají: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, J.K.Simmons, Rosemarie De Witt

128 minut, 35 mm, 2.55:1, barevný

Nominováno na rekordních 14 Oskarů, včetně nejlepší film, režie, hudba, ženský herecký výkon v hlavní roli (Emma Stone), mužský herecký výkon v hlavní roli (Ryan Gosling)

Film:

Děj se odehrává v samotném srdci Los Angeles. ONA. Snaživá herečka z Nevady Mia (Emma Stone) se snaží procpat na každý konkurz a je jedno, zda je to kriminálka, drama nebo cokoli. Role se totiž počítá. ON. Vášnivý jazzový muzikant Sebastian (Ryan Gosling) právě dostal padáka a sní o tom, že se stane majitelem jazzového klubu, kde se bude hrát ta pravá muzika. Ti dva se do sebe zamilují a kompletně si změní svět. Přežijí však jejich sny?

   La La Land je muzikál se skutečně hvězdným ansámblem, ve kterém se po celou dobu kromě muzicírování a zpívání také občas hraje, ale je to čistokrevný muzikál. A ne ledajaký. Je to návrat k tomu nejlepšímu, co kdy studiový Hollywood v dobách Cinemascopu a technicoloru nabídl. Je to čistá a upřímná pocta fenoménům jazzu a filmu a zejména je to krásný film.

la_la_land_1

Ve filmu září titulní hvězdy Emma Stone ( Panna nebo orelZombielandGangster Squad – Lovci mafieBláznivá, zatracená láskaBirdmanKouzlo měsíčního svitu, Iracionální muž) a Ryan Gosling ( Drive, Bláznivá, zatracená láska, Okamžik zlomu, V lepší společnosti, Den zrady) , kteří zpívají, tančí, stepují, ale také fantasticky hrají. Ryan Gosling se navíc naučil hrát na piano, takže ve filmu skutečně hraje on a zvuk je použit z placu!

Zapomeňte na Oskary, kdo co, kdy a s kým, každý máme své favority, ale naprosto objektivně tihle dva skutečně předvádí na plátně něco velmi vyjímečného a jestliže jsme museli u muzikálů jako Les Miserábles nebo Mamma Mia přivírat oči a hlavně uši, tak tady to neplatí. Tihle dva totiž do vínku dostali opravdu naděleno a režisér Damien Chazelle to zúročil na plátně geniálním způsobem.

la_la_land_3

   Damien Chazelle scénář napsal už před filmem Whiplash a do realizace se snímek začal dostávat už z kraje roku 2014, ale shánění peněz na muzikál nebylo vůbec jednoduché. Nakonec film vznikl sice v Hollywoodu, ale za peníze mezinárodních investorů, zejména pak z Číny.

 

Herecké námluvy a konkurzy však trvaly také hodně dlouho, ostatně i díky tomu, že původně angažovaný Miles Teller se stal přes noc podle mnohých nesnesitelným kokotem a navíc chtěl o 2 miliony dolarů více, než nabízela produkce a společně s ním měla hrát Emma Watson, která chtěla filmování přesunout do Londýna, ale ta nakonec usilování o roli vzdala, že to není pro její kariéru to pravé ořechové.

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist