Velká čínská zeď (2016)

velkazed_2

Čína/USA, 2016, The Great Wall, režie: Zhang Yimou, scénář: Carlo Bernard, Doug Miro, Tony Gilroy, hudba: Ramin Djawadi, kamera: Stuart Dryburgh, Xiaoding Zhao, střih: Mary Joe Markey, Craig Wood, hrají: Matt Damon, Tian Jing, Pedro Pascal, Andy Lau, Willem Dafoe, Eddie Peng

104 minut, 2.35:1, ARRI Alexa, barevný

Film:

William Garin (Matt Damon) přijel s kamarádem Tovarem (Pedro Pascal) na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Jenže jen samotný pohyb v Říši středu není zrovna nejbezpečnější. Jednoho temného večera jsou oba kamarádi při nocování přepadeni zvláštní příšerou, kterou Garin usmrtí a shodí do propasti. Jediné co mu zbyde je zelený pařát.

Na druhý den jsou oba přátelé pronásledování hordou lapků a zničehonic se před nimi zjeví ohromná zeď, ze které na ně míří obrovská skupina obránců. Garin nakonec navrhne se vzdát. Ačkoli mají na kahánku, Garin ukáže překvapenému tajnému seskupení zvané Bezejmenný řád pracku zeleného monstra, za což si získá ke svému překvapení údiv. Pracka je nakonec těsně zachrání před popravou.

Velka_zed_3

Jenže jak se ukáže, možná by poprava byla milosrdnější. Mají totiž pomoci řádu chránit masivní a zdánlivě nekonečnou zeď. Na zeď totiž zanedlouho zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí a ta gigantická pracka se ukáže jako prkotina, patřila totiž pouhým zvědům skutečných monster.

velka_zed_5

Naši čínští kolegové se k nelibosti účetních z tradičních amerických studií nechtějí nechat vláčet hollywoodským mainstreamem, takže vzali ohromnou kupu peněz, svého nejlepšího režiséra a angažovali hvězdu, kterou mají rádi všude – Matta Damona. (Marťan, Bournova trilogie, Skrytá identita, Dobrý Will Hunting, Elysium)

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist