Denzel Washington v dramatu Fences aspiruje na Oscara

Jeden z posledních aspirantů na nedělní Oscary, které jsme na RealFilmu ještě nepředstavili je drama Fences s výborným Denzelem Washingtonem.

fences_1

Fences je adaptace divadelní hry od Augusta Wilsona, který za ni získal prestižní divadelní cenu Tony Award. Příběh se odehrává v 50. letech minulého století a točí se kolem bývalé černošské baseballové hvězdy, která se živí jako popelář a dělá vše pro to, aby zabezpečil rodinu.

 

Když loni zavolal Denzel Washington (Philadelphia,NezastavitelnýAmerický gangsterTraining Day) hollywoodskému titánovi Scottu Rudinovi, že chce produkovat svůj aktuální celovečerní film Fences v pátek večer, zavolal v pondělí ráno Scott Rudin zpět, že už má podepsané všechny dohody, domluvenou distribuci a všechnu cash pohromadě a kdy si představuje, že chce začít točit. Rudin tak mohl opět prokázat, že není žádným rasistou, ale tohle ,,módní“ téma sem teď nepleťme. Ačkoli Fences je společně s dramatem Moonlight vlajkovou lodí diverzity letošních Oskarů.

fences_2

Fences je americkému divákovi důvěrně známé drama. Washington zářil na Broadwayi v divadelním kusu několik let a představení vydělalo miliony dolarů. Filmová adaptace sice nakonec ještě několik let byla u ledu, ale když jí chtěl Washington opravdu udělat, produkčně se to spláchlo za víkend.

 

Film se natáčel na autentických místech, které Wilson popsal ve hře a dokonce se ve filmu objevují i naturščici z okolí natáčení. Washington film rovněž režíroval, ale nominaci na Oskara si vysloužil za bezchybný herecký výkon.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist