Kultovní sci-fi Ghost in the Shell vtrhne do kin v hrané verzi

Kultovní japonské anime Ghost in the Shell má už řadu let velmi početnou základnu fanoušků a s vývojem počítačových efektů bylo jen otázkou času, kdy se dostane do hledáčku filmařů vysokorozpočtových produkcí.

G

Režisér Rupert Sanders je zajímavý filmař, pokud odmyslíme bulvární kauzu kolem jeho provalené nevěry s hlavní hvězdou svého debutu Sněhurka a lovec Kristen Stewart, která ho stála manželství a vyvrcholila velmi bizarně, když Kristen Stewart dala přednost ženám, a už rozhodně prokázal, že kouzlo filmové režie ovládá.

Pro svůj druhý drahý snímek angažoval Scarlett Johansson (Ave, Caesar, Dívka s perlouMatch Point – Hra osudu, Zaříkávač koní, Vicky Christina BarcelonaDokonalý trik, Ona), která v thrilleru Lucy a comicsových Avengers dokázala, že je akční star první velikosti, protože oba filmy patřily k největším hitům roku, v případě Avengers dokonce všech dob.

G

Major (Scarlett Johansson), velitelka Sekce 9, speciální policejní jednotky, bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence.

Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak…

G

   „Film se odehrává ve městě, jaké jste dosud neviděli, ačkoliv jeho estetické řešení mi připomíná svět Blade Runnera, ale s modernějším kabátem, jaký umožňuje současná filmařská technika,“ říká Scarlett Johansson. Zatímco ve většině současných sci-fi má svět budoucnosti nehostinný, většinou apokalyptický ráz, do budoucnosti v podání Ruperta Sanderse se podle ní budete chtít podívat. A tu možnost budeme mít od 30. března.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist