Převrat (2015)

prevrat_1

No Escape, USA, režie: John Eric Dowdle, scénář: John Eric Dowdle, Drew Dowdle, kamera: Léo Hinstin, hudba: Marco Beltrami, Buck Sanders, střih: Eliott Greenberg, hrají: Owen Wilson, Lake Bell, Pierce Brosnan, Sterling Jerins, Spencer Garrett

101 minut, 1.85:1, ARRI Alexa a RED Epic, barevný

Film:

Jack Dwyer (Owen Wilson) přicestuje se svou manželkou Annie (Lake Bell) a dvěma dětmi do země v Jihovýchodní Asie, protože tam dostane velmi solidní nabídku ve svém oboru, která by je mohla výrazně zabezpečit a posunout dál, než doma v Americe. Cestou potkají zcestovalého a zkušeného Hammonda (Pierce Brosnan), který jim zařídí odvoz do hotelu, protože pro Jacka z firmy, kde má pracovat, nepřijeli.

V hotelu skoro nic nefunguje. Jack se proto vypraví něco nakoupit, ale v okamžiku, kdy je venku začne pouliční šarvátka místních a policie. Jsou zde i mrtví. Jack prchá zpět do hotelu. Místní však útočí i zde a bezhlavě vraždí. Celá rodina uprchne z pokoje a ocitá se na střeše. Ovšem ani zde jim záchrana nekyne. Naopak jsou ostřelováni z vrtulníku. Proto Jack přikazuje Annie přeskočit na protější střechu, kam jí hází obě děti. Pokračují pak směrem dolů a uloupí motorku. Právě se ocitli uprostřed noční můry – státního převratu.

no_escape_2

John Eric Dowdle (Ďábel) je přehlížený filmař, který se pohybuje sice v nižších rozpočtových řádech, ale rozhodně má více invence, než většina režisérů ve střední a někdy i ve vyšší lize. Film se natáčel v Thajsku a filmaři měli k dispozici 5 milionů dolarů, za které natočili tolik muziky, že to vypadá, že měli k dispozici rozpočet minimálně pětkrát vyšší.

no_escape_3

Tenhle film mě hodně překvapil. Kdybych se řídil recenzemi, tak bych si ho nikdy nepustil, ale to by byla škoda. Film s hodně nadupaným tempem, výborným castingem, kterému dominují Owen Wilson (Grandhotel Budapešť, Půlnoc v Paříži) v první dramatické roli od akčňáku Za nepřátelskou linií a sympaticky zestárlý cynik Pierce Brosnan (představitel Jamese Bonda). Film operuje s celou řadou nekonformních názorů. Musím říct, že jsem čekal velké béčko a překvapilo mě, že ono to není ani tak béčko jako celkem drsná obžaloba tajných služeb a Američanů v cizině. Rozhodně dobrý počin, který si svůj úspěch v kinech zasloužil a pokud jste dosud neviděli, tak se určitě podívejte, myslím, že budete překvapeni.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

No-Escape-poster

Přidat komentář

TOPlist