Rychle a zběsile 8 (2017)

fast_8_1

Fast and Furious 8, USA, alternativní název: The Fate of the Furious, režie: F. Gary Gray, scénář: Chris Morgan, kamera: Stephen F. Windon, hudba: Brian Tyler, střih: Paul Rubell, Christian Wagner, hrají: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theron, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Scott Eastwood, Kurt Russell

 

136 minut, barevný, ARRI Alexa, Blackmagic, CineAlta, RED Weapon Dragon, 2.35:1

 

Film:

 

A je to tady. Jednou to asi přijít zkrátka muselo. Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je samozřejmě nabíledni.

Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže starý známý Mr. Nobody (Kurt Russel) se svým zelenáčem (Scott Eastwood) a do akce povolá zdiskreditovaného Hobbse (Dwayne Johnson) a proti jeho vůli také britského ranaře Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanového záporáka ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení.

fast_8_2

Tahle série vstoupila do kin v mých devatenácti, takže mě chytila ještě v tom správném období, kdy jsem tento druh filmů docela baštil. Následující epizody, u nás na RF naleznete FF v recenzích na pětku a šestku. Úspěšnou sedmičku jsme z nějakého důvodu nerecenzovali, ostatně nebylo moc o čem psát. Film však vydělal bezmála 1 a půl miliardy dolarů a měl třeba tak ohromný úspěch v Číně, že se tam ústřední trojka Diesel, Statham a Johnson staly megahvězdami.

fast_8_6

Osmička přichází s invenčním nápadem padoucha Diesela a ultramrchy Charlize Theron, ze které jde taková hrůza, že padouši v Bondovkách musí zblednout závistí. A propos Bond. Tahle série Bonda v systému pokračování a ekonomickém plánu nejenže okopírovala, ale dokonce jej předčila. Dnes jsou rychlá kola, akční superhvězdy a řízný soundtrack dokonalým receptem na filmovou franšízu, která se směle vyrovná comicsovým velkofilmům a překoná je zásahem cílového publiku, staří zůstávají a mladí přichází.

Pages: 1 2

1 komentář

  1. Ondra Slanina napsal:

    Aktualizováno 17.4.2017 – Tak tohle asi všem vyrazilo dech, úvodní víkend tohoto filmu vynesl na celosvětových tržbách přes 520 milionů dolarů, Vin Diesel a jeho parta tak patří mezi globální miliardové hráče a myslím, že devítka má zelenou! Gratulujeme!

Přidat komentář

TOPlist