Blade Runner se vrací

Nevěřil jsem tomu, ale vím, že i mezi čtenáři RealFilmu jsou lidé, kteří neví nic o kultovním filmu Blade Runner. Tento kultovní snímek se právě dokončuje ve střižně pro podzimní premiéru a jelikož je to vskutku filmová událost, je dobré toho vědět víc.

blade-runner-2049

Tedy jednička Blade Runnera. Stále se mi to trochu příčí říkat, protože jsme dosud ještě nový snímek neviděli a Scottův epos chápu jako jeden z nejlepších sci-fi všech dob. Je to u mě podobný pocit jako dvojka a trojka Matrixu, které jako filmy naprosto neuznávám, zatímco jedničku řadím na filmový Olymp. O filmu Blade Runner, trablech kolem něj a přijetí si přečtěte v tomto samostatném článku.

blade-runner-2

Blade Runner 2049 je název nového filmu, který režíruje mimořádný kanadský filmař Dennis Villeneuve (Příchozí, Zmizení, Nepřítel , Sicario). Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný.

blade-runner-2049-3

Film pečlivě dávkuje grafické návrhy na plakáty a teaser a nyní přichází i s trailerem. Podívejte se a schválně, co na to říkáte? Film uvede v říjnu do kin Falcon.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist