Guy Ritchie oživuje legendu o králi Artušovi

Urostlého sympaťáka Charlieho Hunmana provází pověst schopného profesionála, ale na kase v kinech, to není tak často až taková sláva. To se pokusí změnit legenda o králi Artušovi od anglického režiséra Guye Ritchieho.

King_Arthur_1

Král Artuš nedává filmařům spát už dost dlouho a po pravdě jedinkrát kdy to bylo opravdu extra byl Boormanův Excalibur. Další filmové varianty až takové pecky nebyly a jelikož se na velkém plátně už přes celou dekádu neobjevil, přišli producenti od Warnerů podle magazínu Variety se smělým plánem na šestidílnou filmovou sérii. První dobrodružství však samozřejmě ukáže, jak to celé dopadne.

 

Děj je následující. Když je v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš (Charlie Hunman), oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ

King-Arthur-2

Kromě Charlie Hunmana (Pacific Rim – Útok na Zemi, Purpurový vrch) a Juda Law (Na dotek, Gattaca, Špion)se objeví na plátně také zajímavá Španělka Astrid Berges-Frisbey. Rád bych připomněl legendární kontrakt Arnolda Schwarzeneggera na Barbara Conana. Arnold totiž také původně podepsal smlouvu na šest Conanů, ale nakonec z toho byly jen filmy dva a už druhý poslal celou sérii do věčných lovišť.

 

Guy Ritchie je hýčkané dítě u Warnerů, zejména díky megahitům Sherlock Holmes, jež sice patří k mírnému nadprůměru, ale třeba jeho skvostné dobrodružné špionážní retro Krycí jméno Uncle navzdory dobrým kritikám a nesporným kvalitám u diváků bez milosti propadlo.

King-Arthur-3

Warneři tak film již opatrně hrají předpremiérově hned ve 200 kinech a dolaďují poslední věci před premiérou, která bude v USA již příští čtvrtek a podle boxofficemojo už víme, že předpremiéry jsou v podstatě vyprodané.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist