Nolan dokončil výpravný Dunkerk

Christopher Nolan s početným štábem natočil velkolepou druhoválečnou operaci Dunkerk, která aspiruje na jednu z největších událostí roku.

dunkirk_2

Snímek Dunkerk vypráví o operaci Dynamo. Jejím cílem bylo na přelomu května a června roku 1940 evakuovat britské, belgické a francouzské vojáky spojeneckých sil z francouzského přístavního města Dunkerque a okolních pláží. Evakuaci předcházela silná německá ofenziva. Částečně jsme už mimochodem Dunkerk vuděli ve slavném snímku Pokání.

 

Christopher Nolan si je dobře vědom svého postavení ve filmovém byznysu a Warneři vědí moc dobře, proč s ním podepsali celoživotní kontrakt na všechno, co ho napadne. Mimochodem prvním filmařem, který měl možnost využít tohoto privilegia u Warnerů nebyl nikdo menší, než Stanley Kubrick. Nolan film točí podle svého vlastního scénáře.

nolan_dunkirk

Nolan se neopíral o počítačové triky, takže se můžeme těšit na válečný film v tom nejklasičtějším slova smyslu. Uvidíme skutečné křižníky, a štáb dokonce zakoupil za pět milionů dolarů historickou stíhačku z druhé světové války, na jejíž příď připevnili obrovské IMAX kamery a po natočení klíčových scén jí pak dokonce nechali před kamerou havarovat!

 

V hlavních rolích Nolan režíruje svého kamaráda Toma Hardyho, veterána Kennetha Branagha a dalšího oblíbence Cilliana Murphyho. Pro Francouze, Brity a Belgičany je tento film otázkou národní cti, stejně jako pro čechy Anthropoid, takže snímek je skutečně ostře sledovaný a nikdo Nolana nepodezírá, že by snad točil laciný výbuchový Hollywood. Film je natočený ve formátu 65 mm a do kin IMAX a následně do distribuce dorazí v červenci tohoto roku!

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

dunkirk-poster

Přidat komentář

TOPlist