Blíží se futuristické žně Luca Bessona

Letošní léto by neměl opanovat ani tak žádný comicsový velkofilm z Hollywoodu, jako Čínsko-Francouzská monstrprodukce vizuálního génia Luca Bessona Valerián a město tisíce planet.

valerian

 

Příběh nového sci-fi filmu vychází sice také z comicsové předlohy, ale není to žádná stáj Marvel nebo DC, ale francouzský comics Valerián a Laureline od autorů Pierra Christiana a Jeana-Clauda Meziérese. Valerián (Dane DeHaan – Lék na život) a Laureline (Cara Delevigne – Sebevražedný oddíl, Papírová města) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá.

valerian_2

Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit!

valerian_3

Film zkušeného matadora Luca Bessona (Brutální Nikita, Mafiánovi) stál 197,47 milionů Eur, což z něj činí nejdražší francouzský film všech dob a podílely se na něm dvě slavná studia na vizuální efekty Weta Digital a Industrial Light and Magic a první scény zveřejněné na legendárním Comic Conu v San Diegu získaly od publika ovace ve stoje. Do kin od 20. července uvede Bioscop.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist