V.I.P. Výhled

Voláte nám a píšete do redakce na co jít do kina? Pro ty co neradi čtou, je tady oblíbená rubrika V.I.P. Výhled.

valerian_5

Valerián a město tisíce planet

Děj: Dva zvláštní agenti v 28. století se na rozkaz velitele vydávají na misi do intergalaktické stanice Alfa. Úchvatné místo, přezdívané Město tisíce planet, je stále rostoucí metropole, kde mezi sebou všechny vesmírné druhy sdílejí znalosti, objevy, technologie a kulturu.

 

Verdikt: Po technické stránce je Valerian srovnatelný se vším od Marvelu nebo DC Comics a v řadě ohledů je také předčí. Trikově je Valerian na špičkové hollywoodské úrovni a scenáristicky je to velmi solidní letní romanticko akční dobrodružná jízda, kde je také spousta citu a srozumitelných poselství. Luc Besson test velké rozpočtové podívané splnil a RealFilm tuto svižnou dobrodružnou podívanou doporučuje ke zhlédnutí. A je vidět, že je to evropská podívaná? Ano je. A to mě na tom moc baví.

 

Dlouhometrážní recenze

T

Oklamaný

Děj: Občanská válka v USA. Raněný voják Unie nalézá azyl v dívčí internátní škole, kde se stává atrakcí domu – zamilují se do něj mladičká studentka, on vyjádří své city staropanenské učitelce,  ale svou přízeň mu projeví občas i ředitelka školy.

 

Verdikt: Přiznám se, že mě premisa filmu příliš neohromila a ani přečtení distribučního listu mě na film nenalákalo. Dokud jsem ale neseděl v kině. Oklamaný je totiž úžasný film, který je nutné vidět na filmovém plátně. Je to film natočený s láskou, kde není nic ponecháno náhodě, je to přesvědčivé filmové dílo a z mého pohledu dosud nejlepší film Sofie Coppoly. RealFilm snímek vřele doporučuje ke zhlédnutí.

 

Dlouhometrážní recenze

 

Válka o planetu opic

Děj: Opičáci bojují proti posledním jednotkám zdecimovaného lidstva, které potkává další těžká rána – virus, jenž lidstvo zbavuje řeči.

 

Verdikt: Válka o planetu opic je špatný film, u kterého mi je záhadou, jak mohl takovou kravinu někdo vůbec schválit do výroby a dát za to hromadu peněz. Zápletka je směšná tím nejhorším možným způsobem, scenárista a režisér vykrádá celé scény z Apocalypse Now a Woody Harrelson dokonce paroduje Marlona Branda! Závěrečná WTF sekvence absolutně nedává smysl a popírá logiku a zejména fyziku. Na konci objektivně chybí scéna! Logických lapsů je tam ale spousta. Třeba samopal upuštěný na zem sám od sebe nestřílí. NIKDY! Jinak film je po výtvarné stránce až na poslední záběr skutečně hnusný a z mluvících opic se po dvou solidních dílech staly parodie. Tohle je doufám už opravdu konec opičí ságy, kterou mám jinak moc rád. Tenhle díl ale už vidět nechci.

dunkirk_2

Dunkerk

Děj: Záchranná evakuační akce britských a francouzských vojáků v Dunkerku.

Verdikt: Jak popsat film, který se naprosto vymyká standardní filmové produkci válečného žánru. 100 minutová strhující podívaná s úspornými dialogy, bez kapky krve a napětím, že by se dalo krájet. Ponechám stranou označení typu film roku nebo, že by si to mohlo vysloužit Oskara. To je nesmysl. Dunkerk je mistrovské dílo.

Dlouhometrážní recenze

Přidat komentář

TOPlist