Loganovi parťáci (2017)

logan_3

Logan Lucky, USA, režie: Steven Soderbergh, scénář: Rebecca Blunt (Steven Soderbergh, ačkoli Daniel Craig tvrdí, že je to žena bydlící v Británii:-), kamera: Peter Andrews (Steven Soderbergh), střih: Mary Ann Bernard (Steven Soderbergh), hudba: David Holmes, hrají: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Farah Mackenzie, Riley Keogh, Katie Holmes, Seth Mac Farlane, Katherine Waterstone, Brian Gleeson, Dwight Yoakam

118 minut, 2.35:1, barevný, Leica Summilux-C Lenses

Film:

Bratři Loganovi (Channing Tatum a Adam Driver) žijí v úplném zapadákově, nemají skoro žádné peníze, nemají pořádnou práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a chcípáků, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Ostatně jak si jinak vysvětlit, že zatímco Jimmy (Channing Tatum) měl našlápnuto ke kariéře profesionálního ligového hráče a místo toho živoří jako stavební dělník a i z té práce ho kvůli zraněné noze vyrazili a druhý (Adam Driver) přišel o ruku v bojovém nasazení v Afghánistánu.

logan_6

Jméno Logan je v tomhle kraji zkrátka synonymem pro prohru a navíc mají oba pověst idiotů. Jimmy ovšem miluje svou dcerku a i když se může jevit jako pitomec, má srdce na správném místě a když mu jeho bývalá žena (Katie Holmes) řekne, že se chce odstěhovat z města s novým manželem a pochopitelně i jeho dcerkou, chápe, že nebude mít ani na benzín, aby za ní mohl pravidelně jezdit.

Jimmy se tedy rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást peníze na závodním okruhu z potrubní pošty, kam putuje hotovost během závodů. Jenže sami bráchové to nezvládnou, proto ještě zapojí svou sestřičku kadeřnici (Riley Keogh) a hlavně toho času zavřeného kasaře Joe Banga (Daniel Craig).

 

D

Soderbergh komerčně vždy nejvíce uspěl s ansámblovými filmy, ať už to byla série Dannyho parťáci nebo striptérská epopej Magic Mike. Loganovi parťáci, v originále Logan Lucky jsou od těch Dannyho hodně odlišní. Jsou to totiž ošuntělí vidláci s delším vedením, jeden z nich dokonce nemá ruku, zato mají nápad a plán, jak ukrást opravdu velký balík peněz. Parťáky v loupeži během obřího automobilového závodu NASCAR hrají Channing Tatum (Ave Caesar, Osm hrozných, Jupiter vychází, White House Down, Vedlejší účinky, Bez kalhot), Adam Driver, k nepoznání změněný Daniel Craig, Riley Keogh, dále hrají absolutně nerozpoznatelný Seth MacFarlane, a v menších rolích Hillary Swank nebo krásná Katherine Waterston.

Pages: 1 2

1 komentář

  1. Ondra Slanina napsal:

    Aktualizováno 1.9.2017 o videa z filmu dole pod trailerem

Přidat komentář

TOPlist