Vše co dosud víme o Blade Runner 2049

Sněženky a machři po dvaceti letech, Rambo po dvaceti letech, Rocky Balboa po dvaceti letech a nyní Blade Runner po pětatřiceti letech. Na režijní židličku zasedl Denis Villeneuve a před kameru se vrátil Harrison Ford a nově Ryan Gosling (La La Land, Drive, Bláznivá, zatracená láska, Okamžik zlomu, V lepší společnosti, Den zrady).

blade_runner_2049_4

Blade Runner sice při uvádění v kinech komerčně propadl a všichni zúčastnění na place se rozhádali do krve a řada z nich do smrti nepromluvila ani slovo. Jenže za třicet let od premiéry se kolem filmu vytvořila kultovní aura, film je respektován jako umělecké dílo a pokus o jeho pokračování je hodně ostře sledovaný. Připravili jsme pro vás vše podstatné, co je třeba vědět před tím, než půjdete do kina. Připomeňte si i naše první květnové preview.

bladerunner2049_1

O DĚJI

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný.

bladerunner2049_2

O MEZIFILMECH

Jednak je to v rámci marketingu, ale druhak to bude i dost podstatné pro sledování děje. Třicet let je dlouhá doba a tým kolem Blade Runnera jsou filmaři tělem a duší. Producenti se společně s režisérem dohodli, že mezi dva hlavní celovečerní filmy umístí ještě krátkometrážní filmy. O jeden z nich se postaral syn Ridleyho Scotta, který dělá tatínkova asistenta na jeho sci-fi spektáklech Prometheus a Alien: Covenant a střihl si i třeba toto genetické béčko MorganKate Mara.

BLADE RUNNER 2049 – „2036: Nexus Dawn“ Short

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

BLADE RUNNER 2049 – „2048: Nowhere To Run“ Prequel Short Film (2017) Dave Bautista Sci-Fi Movie HD

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg
POTÍŽE S HUDEBNÍM SKLADATELEM

Ridley Scott byl počátkem kariéry velmi impulzivní a dával dost najevo, pokud ho nějaký hudební skladatel vytáčel. Jejich vzájemná nevraživost s Vangelisem byla pověstná. Před pár dny jsme se dozvěděli, že angažovaný islandský skladatel Jóhann Jóhannsson pro Blade Runnera 2049 s projektu odstoupil, takže měsíc před premiérou začínají producentům a režisérovi docela perné chvilky. Respektive ani tak nezačínají. Hudbu už dodal Hans Zimmer a Benjamin Wallfish.

blade-runner-2049-3

O PRODUKCI

Původně měl film režírovat samotný papež Ridley Scott, ale nakonec dal přednost Vetřelci. Dennis Villeneuve dostal k dispozici 150 milionů dolarů, ačkoli se hovoří i o 185 milionech. Scenáristé ani tak nedostali za úkol napsat pokračování, jako rozšířit dle aktuální trendu universum Blade Runnera, zkrátka vytvořit vlastní svět a prostor pro filmy, počítačové hry a merchandise. Producenti film uvedou v říjnu kvůli úspěchům žánrových kusů Příchozí a Marťan, jež vrátili diváky do kin na žánr k inteligentním sci-fi a vydělali jmění.

blade-runner-2049-3

O REŽISÉROVI

Dennis Villeneuve (Příchozí, Zmizení, Nepřítel , Sicario) nabídku dle svých slov přijal s pokorou a hrůzou s tím, že ho fanoušci budou považovat za vandala řádícího v kostele a malujícího graffiti na zdech. Prvně získal svolení od scenáristy Hamptona Fanchera, kterého do projektu angažoval jako spoluscenáristu a hlavně režiséra Ridleyho Scotta, jenž na filmu figuruje jako jeden z producentů. Villeneuve se také zapřísáhl, že příště už nikdy nevstoupí do světa jiného režiséra, což je komické, když je jeho další projekt adaptace Duny Franka Herberta, kterou ale naprosto odliší od Davida Lynche.

 

Přidat komentář

TOPlist