Režisér zvráceného Humra bude zabíjet posvátného jelena

Yorgos Lanthimos je řecký filmař, kterého si je dobré pamatovat. Jeho snímek Humr zaujal jak festivalové poroty, tak početnou diváckou obec a dal vyniknout Colinu Farrelovi. Lanthimos ve své novince, za kterou dostal cenu v Cannes za scénář, vrátil do hry Farrela a k němu přidal třeba Nicole Kidman.

the-killing-sacred-deer-1

Steven Murphy je úspěšný kardiochirurg, který žije v luxusní vile s krásnou ženou a dvěma dětmi zdánlivě pokojný život. Proč ale po práci vyhledává společnost podivínského teenagera Martina? A odkud se berou nevysvětlitelné tragické události, které promění život Murphyových v naprosté peklo? Klíčová osobnost řecké divné vlny Yorgos Lanthimos se svou dvorní scenáristkou Efthymis Filippou vytvořili moderní parafrázi antického dramatu o neodčinitelné vině a krutém trestu, originální klinický horor i vyšinutou meditaci o vztahu mezi symbolickým a reálným.

16-killing-of-a-sacred-deer.w1200.h630

Snímek Zabití posvátného jelena je často zmiňován v souvislosti s Aronofského matkou! Vzhledem k tomu, že premiéra bude až 2. listopadu a film jsme dosud neviděli je na podobné soudy ještě trochu času. Jisté je ovšem to, že Lanthimos už ve svém předchozím filmu dokázal, že nic surrealistického mu není cizí a jestliže fotografie z Humra vypadají odměřeně a herci poněkud toporně, já se u filmu slušně bavil, i když jsem chvílemi jen nevěřícně zíral. Zdá se, že starý kontinent vyplodil po čase tvůrce s osobitým stylem a to je moc dobře!

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

The-Killing-of-a-Sacred-Deer-movie-poster

Přidat komentář

TOPlist