Stephen King má kritiky adorovanou novinku od Netflixu

Hollywoodská studia investují zejména do velkých blockbusterů a comicsových velkofilmů a nízkorozpočtové a ambicióznější snímky se přesouvají do stále oblíbenějších streamovacích služeb. Netflixu se tentokrát slušně zadařilo.

Geralds-Game-1

Netflix je v Čechách stále po hříchu méně známý, než by bylo záhodno, ačkoli i u nás se blýská na časy díky novému filmu Milada o Miladě Horákové nebo Renčově Lídě Baarové. Je samozřejmé, že desetimilionový trh s vlastním jazykem není priorita, ale to neznamená, že bychom Netflix nezajímali. Pro nás je ale určitě zajímavé sledovat, co se na Netflixu děje, protože se tam dějí velké věci. Schválně se podívejte na tyto projekty – Into the Inferno, MindhunterHouse of Cards, Narcos.

 

Kingova adaptace To je komerčně nejúspěšnějším horrorem všech dob a dokonce i v Čechách už překonal hranici 200 tisíc diváků, což je fenomenální. Před časem jsme upozorňovali na zajímavého filmaře Mikea Flanagana, který v tichosti natočil za pár šupů Kingovu knihu Geraldova hra a voilá Gerald´s Game američtí kritici milují a diváci vzali streamovací službu útokem. Připomeňte si další úspěšné Kingovy filmové adaptace.

geralds-game-2

Knihu jsem četl v době puberty, kdy jsem příběh stárnoucího páru, který si okoření víkend tím, že manžel svou ženu při milostných hrátkách spoutá v posteli a při tom náhle zemře, úplně nedocenil. S přibývajícími léty, nastupujícími kouty a milostnými zkušenostmi ovšem příběh naopak oceňuji, protože strachy, které se v příběhu objevují můžete v pokročilejší fázi vztahu dozajista zažít a nemusíte být zrovna Dorianem Greyem se sedmiocasou kočkou, abyste věděli o čem je řeč.

 

Manželský pár Gerald (Bruce Greenwood) a Jessie (Carla Gugino) si vyjel za sexuálními hrátkami, a to doslova a do písmene, na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí – tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a široko daleko není nikdo, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace.

king´s tweet

Film je k mání v celosvětové službě Netflix a jistojistě se dostane k divákům i dalšími způsoby a pokud vezmeme náklady na výrobu a jeho následné uvedení je již teď jisté, že tento obchodní model je zatraceně výnosný, a to nejen finančně, ale i kvalitou.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist