Světlo mezi oceány (2016)

light betweenocean_5

Film je dějově sevřený komorní osudový příběh, ale kamera naplno využívá širokoúhlé maríny, poryvy větru na skalnatých útesech a mistrovsky hraje se světlem. Velmi mě baví také předěly mezi jednotlivými záběry. Povedl se také soundtrack Alexandera Desplata, který využívá motivů neustálého příboje, který může být chápan jednak jako příliv mořských vln, ale také lidských emocí.

lightbetweenoceans_6

Ačkoli je film podle knižního bestselleru, dosud jsem ho nečetl a nechtěl jsem ani vědět nic o tom, jak se bude vyvíjet děj po syžetu, který jsem si přečetl na internetu a jenž máte k dispozici v úvodu recenze. K prvnímu zásadnímu zvratu se snímek dostává velmi zajímavě, úvodní love story je neskutečně přesvědčivá a není mi záhadou, že se herci dali dohromady i v civilním životě, až tak jim to sluší, opravdu. Pak ovšem tvůrci přehodí výhybku a pustí nás na psychologickou jízdu plnou nečekaných zvratů a důkazů, že i hodní a dobří lidé mohou dělat strašné věci. Silný film, který by si milovníci psychologických romancí neměli nechat ujít. Mimochodem hodnocení se od doby premiéry na databázi imdb.com o dost zvýšilo.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

light between ocean

A jestli si chcete přečíst něco pořádného o světových nebo českých hraných a animovaných filmech, tak sáhněte po našich knihách Ondřeje Slaniny. Najdete je po knihovnách v celé republice a jestli je chcete domů, tak si je objednejte na Kosmasu!

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist