7 životů (2017)

seven sisters_1

Seven Sisters, alter. název. What Happened To Monday?, FR/VB/Belgie, režie: Tommy Wirkola, scénář: Max Botkin, Kerry Williamson, hrají: Noomi Rapace, Willem Dafoe, Glenn Close, Marwan Kenzari, Christian Rubeck

123 minut, 2.35:1, ARRI Alexa, barevný

Film:

Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. Zákon se ovšem rozhodne porušit Willem Dafoe (Velká čínská zeď, John Wick, Četa). V jednom bytě totiž už třicet let skrývá sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Vypadají přitom jako Noomi Rapace (Muži, kteří nenávidí ženy„,“Prometheus„, Dítě číslo 44).

Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu . . Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů.

seven_sisters_2

Tommy Wirkola natočil hodně zajímavě vypadající thriller, který nápadně připomíná politiku jednoho dítěte v Číně před ekonomickým boomem. Natočil ho ryze v evropské produkci, protože scénář koloval Hollywoodem od roku 2010 a nikdo o něj nestál. Wirkola v dokončovací fázi film prodal americkému Netflixu do celosvětových služeb VOD. Není tedy pravda, jak se dočtete v řadě českých recenzích, že je to produkce Netflixu, protože není a film tedy není americkou koprodukcí, jak se občas píše. Netflix je tedy světový distributor na streamu.

7 zivotu - Noomi Rapace 3

Film režíroval Tommy Wirkola, který natočil solidní srandu Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic a mezi mládeží populární béčkovou horrorovou komedii Dead Snow a Dead Snow 2. Wirkola si do své chameleonské role sedmi sester vybral švédskou akční hrdinku Noomi Rapace a troufám si tvrdit, že pokud patříte mezi její početné fandy, budete nadšeni a filmařům odpustíte, že se jim to ke konci nepodařilo úplně uhlídat, byť se jinak drželi velmi statečně a klobouk dolů! Pokud ale Noomi Rapace rádi nemáte, tak se tomuto filmu vyhněte velkým obloukem.

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist