Margot Robbie jako nejostřejší krasobruslařka

Divačky milují příběhy o krasobruslařích, protože jsou tam většinou hezcí a sportovní lidé a v pozadí je nějaká pěkná romance. Margot Robbie se však rozhodla hrát a produkovat film I, Tonya, který sice je romance, ale takovým hodně ujetým způsobem.

i-tonya

Když jsem v létě tento film zaregistroval, tak jsem nějak úplně nepochopil, co pro nás tvůrci chystají. Ovšem v momentě, kdy jsem si dal do googlu Tonyu Harding, nestačil jsem se divit. Padlá hvězda amerického sportu je skutečně velmi lákavý námět pro film, který by podle mě docela sedl bratrům Coenům, ale na režisérskou sesli usedl Craig Gillespie, což je celkem slušný řemeslník, jenž na svůj pořádný snímek zatím teprve čeká. Podle Amerického filmového institutu, ho už ale tentokrát konečně natočil.

i tonya ii

Snímek tedy sleduje příběh americké krasobruslařky Tonyi Harding. Ta po obrovském úspěchu na olympijských hrách, kdy se stala teprve druhou ženou, která skočila trojitého axela, stala i miláčkem davů. Sláva ji ale brzy opustila, když prosáklo, že stála za podlým útokem na svou soupeřku Nancy Kerrigan a pokud bych vám řekl jak, tak bych asi hodně vyzradil z filmového děje.

i tonya3

Margot Robbie (Suite Francaise, Sázka na nejistotu, Suicide Squad, Vlk z Wall Street, Lásky čas) se naučila vše podstatné o jejím životě, ale rozhodla se s ní raději nesetkat až do premiéry, aby si nekazila humornou rovinu role, kterou do filmu chtěla použít. Když pak ve filmu říká vytočená rozhodčím:,,Suck my dick,“ měla jí po projekci říct skutečná Tonya Harding, že to sice rozhodčím neřekla, ale rozhodně si to přála udělat.

 

V obsazení se objeví stále zajímavější americký herec rumunského původu Sebastian Stan, který se objevuje v marvelovkách nebo Allison Janney. V amerických kinech se film už týden hraje a patří k nejžhavějším adeptům na Oskara letošního roku.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

I-Tonya-poster

1 komentář

  1. Ondra Slanina napsal:

    Aktualizováno: Film zakoupil do české kinodistribuce Bontonfilm. Premiéra bude 15. 2. 2018.

Přidat komentář

TOPlist