Štědrodenní editorial RealFilm.cz

Milí čtenáři, každý rok na Štědrý den si můžete přečíst, co je nového na našem magazínu, jaké novinky pro Vás chystáme a na co se těšit. Ani letošek nebude výjimkou.

Ota Hofman v Ostrove

Příští rok Česko oslaví 100 let od založení republiky, ale ani filmaři nezůstanou zkrátka. Příští rok je totiž 120 let od počátku české kinematografie, takže se na mnohých tuzemských festivalech dočkáte přehlídky hodně zajímavých filmů. RealFilm.cz je pak mediálním partnerem akce Ota Hofman 90, o které jsme psali již v editorialu minulém, v rámci které proběhne řada zajímavých eventů po celé republice a v bavorském Mnichově, vyjde také kniha Ota Hofman: Poutník světem fantazie Ondřeje Slaniny, ve které se dozvíte vše podstatné o životě a díle Oty Hofmana, potažmo o zlaté éře Československého dětského filmu. Pokud máte toto téma rádi, tak se už teď můžete navnadit naším oblíbeným seriálem z tohoto léta.

 

Příští rok bude také pokračovat naše tour po knihovnách, kterou jezdíme už třetím rokem a kromě tradiční Slavné české filmové klasiky, budou moci návštěvníci knihoven zajít i na zbrusu nové programy Tváře prvorepublikového českého filmu a Slavná světová filmová klasika.

bergman_1

Příští rok bude také cinefilský svět slavit velké výročí režiséra Ingmara Bergmana, kterému budou věnovány retrospektivy na světových festivalech, včetně toho v Karlových Varech. Bergman byl bezesporu mimořádná osobnost a jeho osobnost i dílo je určitě dobré připomenout, přečtěte si jeho filmový profil.

 

Rád bych na tomto místě poděkoval všem našim spolupracovníkům, partnerům a hlavně Vám čtenářům, kteří nám zachováváte stabilní přízeň, která nás moc těší. Přejeme krásné Vánoce, zůstaňte naladěni na RealFilm.cz i příští rok, protože to bude stát opravdu zato a mějte se úžasně

 

Váš šéfredaktor

 

Ondřej Slanina

realfilm_cz_logo_cb_invert_300dpi

Přidat komentář

TOPlist