Všechny filmy nominované na Oscara za nejlepší zahraniční film v českých kinech

Všech pět filmů nominovaných na Oskara v kategorii nejlepší zahraniční film se už hrají nebo budou hrát v českých kinech, také na dvoudenní přehlídce v pražském kině Pilotů na konci ledna, tak si je představme.

 ausdemnichts_3

Pokud chcete vidět všechny najednou, určitě zajděte do kina Pilotů na přehlídku všech pěti filmů. Přehlídka nabídne ruský snímek Nemilovaní bystrého pozorovatele tamní společnosti Andreje Zvjaginceva, který si za film odnesl Cenu poroty z Cannes 2017. Promítnuto bude i Zlatým glóbem oceněné drama Fatiha Akina Odnikud s Diane Kruger v hlavní roli a úspěšné snímky z loňského Berlinale: výstřední romance O těle a duši oceněná Zlatým medvědem a cenou za nejlepší scénář ozdobené LGBT drama Sebastiána Lelia Fantastická žena. Pětku uzavírá švédský favorit, konceptuální komedie Čtverec Rubena Östlunda, která získala Zlatou palmu v Cannes 2017, ale i hlavní trofej a prvenství v dalších pěti kategoriích Evropských filmových cen.

 

Dne 23. ledna bude slavnostně oznámen finální seznam pěti kandidátů, vyhlášení Oscarů pak proběhne 4. března.

 

Nemilovaní

Andrej Zvjagincev (Rusko, 2017, 127 minut)

Žeňa a Boris procházejí bolestným rozvodem a jejich dvanáctiletý syn Aljoša je jim spíš přítěží. Všechno se změní ve chvíli, kdy Aljoša zmizí. Mistrovské drama o lidech, kteří jsou zamilovaní do vlastního odrazu v mobilních telefonech, ale jinak žijí ve skličujícím světě odcizení a nepochopení.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

aus dem nichts_1

Odnikud

Fatih Akin (Německo / Francie, 2017, 106 minut)

Život Katji se otřese v základech, když při bombovém útoku přichází o syna a manžela. Rodina a přátelé se jí snaží být v těžkých chvílích oporou, Katja ovšem nemůže jít dál s vědomím, že vrazi její rodiny chodí beztrestně po svobodě. V hlavní roli thrilleru Fatiha Akina o pomstě a spravedlnosti exceluje Diane Kruger.

 

RECENZE

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

O těle a duši

Ildikó Enyedi (Maďarsko, 2016, 116 minut)

Maďarský film O těle a duši, jehož prostřednictvím se režisérka Ildikó Enyedi vrátila po dlouhých osmnácti letech na mezinárodní scénu, je nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek a mladé uzavřené kvalitářky masa. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny, se je následně pokoušejí společně naplnit. Snímek, který pomocí snových metafor hovoří o mnohých současných společenských traumatech, si odnesl z letošního Berlinale hlavní cenu – Zlatého medvěda.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Fantastická žena

Sebastián Lelio (Chile / USA / Německo / Španělsko, 2017, 104 minut)

Marina, servírka a zpěvačka, a Orlando, starší muž, se do sebe zamilují a plánují společnou budoucnost. Orlando však náhle onemocní a následně umírá. Coby transžena je Marina nucena bojovat nejen s Orlandovou rodinou, která je přesvědčena, že Marina nese za jeho smrt zodpovědnost, ale i s předsudky svého okolí, jež její sexuální identitu považuje za cosi nenormálního a zvráceného. A především za právo být sama sebou.

 http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

ctverec

Čtverec

Ruben Östlund (Švédsko / Německo / Dánsko / Francie, 2017, 142 minut)

Jak prodat myšlenku rovnosti a tolerance v mediálně přehlceném prostředí, které žije především virálními událostmi? Čtverec je konceptuální tragikomedie, která zkoumá jeden egoistický charakter i povýšené pokrytectví současných západních společností, které čelí zmatení jazyků, symbolů a hodnot.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist