Černobílý svět (2011)

T

Kniha Kathryn Stockett, na níž je film založen, byla před vydáním šedesátkrát odmítnuta, ale v momentě, kdy  e objevila na trhu stal se národním americkým bestsellerem. V roce 2009 po jeho právech skočila společnost Chrise Columbuse 1492, která se spojila s produkční společností Harbinger Productions. Film svěřili herci a režisérovi Tateovi Taylorovi (Dívka ve vlaku), který je s autorkou dlouholetý kamarád.
Natáčelo se v Greenwoodu v Mississipi od července do října v roce 2010, který celkem úspěšně představoval Jackson v šedesátých letech. Filmařů si tam místní považovali, protože to byla první větší produkce od Coenových Bratříčku, kde jsi a producenti byli celkem oprávněně nadšení, protože dostali státní podporu.

T
Jeden z pilířů úspěchu filmu byl výběr hudebního skladatele Thomase Newmana. Newman je ze známé muzikantské rodiny, jeho táta byl úspěšný pianista a v Hollywodu je specialista na retro soundtracky. Jeho kompozice z Vykoupení z věznice Shawshank se postupně stala klasikou a zřejmě i to byl jeden z důvodů, proč byl oslovený k napsání soundtracku pro retro z šedesátých let. A beze zbytku uspěl. Zajímavé je, že Newman variuje, nepoužívá úplně klasická dobová schémata a svou hudbu komponuje ála šedesátá léta.

T

Černobílý svět je povedený film o tématu, které sice našinci není úplně blízké, ale film má určitě i jiný srozumitelný přesah. Herecké výkony jsou prvotřídní a celkově to je velmi slušná podívaná.

PS: Z nějakého zvláštního důvodu se film hraje pod dvěma názvy: Černobílý svět a Proti pravidlům.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist