Poslední nominant na Oskary je Dej mi své jméno

Do nedělního online přenosu z Oskarů na RealFilmu zbývá už jen pár desítek hodin a posledním nominovaným filmem, který se uchází o nejvyšší ocenění je Call Me By Your Name.

call-me-by-your-name_1

A nebyl by to liberální Oskar, kdyby se o něj neucházel i nějaký film o homosexuálech. Americká kritika miluje film Dej mi své jméno (Call Me by Your Name) odehrávající se v roce 1983 v Severní Itálii. V hlavních rolích se objevili zkušený Armie Hammer a Timothée Chalamet. Režíroval Luca Guadagnino, kterého z našich kin také známe třeba díky filmu Oslněni sluncem.

call-me-by-your-name-2

Když si rodiče sedmnáctiletého Elieho pozvou do své velké italské vily na léto hosta, jejich syn z toho není vůbec nadšený. Zpočátku se zdá, že toho s pohledným americkým 24letým studentem Oliverem nemají mnoho společného, když však spolu začnou trávit více času, začne mezi nimi vznikat něco mnohem hlubšího než je přátelství…

call_me_by_your_name_3

Malý velký film natočený podle scénáře Jamese Ivoryho, který svou oskarovou nominací za nejlepší scénář drží rekord nejstaršího nominanta na tuto cenu, je mu totiž 89 let, ale jeho kariéra u filmu je úctyhodná. Zajímavostí také je, že vila, ve které se film natáčel je nyní nabízena k prodeji, čemuž odpovídá i cena, jež je zhruba stejně vysoká jako rozpočet tohoto filmu. Snímek do kin uvede Falcon, a to od 22. března.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist